NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Διόδια

Επειδή όλοι τα ακουμπήσαμε χοντρά στα διόδια κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσέξτε αυτό:

Σας ενημερώνω ότι κατόπιν προσφυγής μου στα δικαστήρια κατά του σημερινού συστήματος είσπραξης διοδίων, έχω δικαιωθεί δύο φορές και κάνοντας χρήση των δικαστικών αποφάσεων, πληρώνω κάθε φορά που περνάω διόδια το αναλογούν αντίτιμο (αναλογικά) των χιλιομέτρων μέχρι του σημείου που ταξιδεύω και όχι το συνολικό μέχρι του τέλους κάθε αυτοκινητοδρόμου.

Στο δικαστήριο , που οδηγήθηκα κατόπιν της αρνήσεώς μου να πληρώσω διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας –Πάτρας ισχυρίστηκα ακριβώς τα παρακάτω και δικαιώθηκα: «Εφ’ όσον όταν χρησιμοποιώ κάθε δημόσιο μέσο μεταφοράς πληρώνω το αναλογούν εισιτήριο για τον τόπο προορισμού μου, πώς είναι δυνατόν να πληρώνω στη Κόρινθο το ποσό για διόδια μέχρι τη Πάτρα, όταν εγώ κατευθύνομαι μόνον μέχρι το Κιάτο;;;» . Δικαιώθηκα και κάθε φορά που περνώ τα διόδια τους παραδίδω μια φωτοτυπία της απόφασης και 0,50 λεπτά αντί των 2 ευρώ. Μου δίδουν ιδιόχειρη απόδειξη και περνάω.

Το ξεπούλημα των διοδίων στους ιδιώτες σημαίνει και νέες αυξήσεις στα διόδια. Αν εγώ δικαιώθηκα στη διαμάχη με το ΤΕΟ (Εθνικό Ταμείο Οδοποιϊας) η αντιπαράθεση με τους ιδιώτες είναι περισσότερο εύκολη. Τα δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν σκληρότερα από όσο αντιμετώπιζαν αυτό το ίδιο το Κράτος. Οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να πάρουν το μάθημά τους!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΝΟΜΙΚΑ!

Ανδρέας Σπάρτας

Η πηγη του αρυρου απο το ΑΝΤΙ

21 Αυγούστου, 2008 - Posted by | 2008 | , ,

25 Σχόλια »

  1. Σας παρακαλ,ω επικοινωνήστε αμεσα με το 6977444913.
    Ειμαι ο Αντιπρόεδρος του ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ

    Σχόλιο από Διον. Κατωπόδης | 1 Οκτωβρίου, 2008 | Απάντηση

    • Χτες ξεχειλησε το ποτηρι και απο εμενα. Για την διαδρομη Αθηνα-Καλαματα, ζητουν σχεδον 10ευρο. Μονο η διαδρομη Κορινθος-Τριπολη κοστιζει σχεδον 5ευρο για διαδρομη λιγοτερη των 70 χιλιομετρων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!! Αρνηθηκα την πληρωμη διοδιων στον σταθμο Τριπολεως και ανοιξα την μπαρα. Δεν μου ζητηθηκαν στοιχεια, αλλα σιγουρα με κατεγραψε η καμερα.
      Πεστε μου, υπαρχει λογος ανησυχιας? Ειναι η πρωτη μου φορα, που «επαναστατω», θεωρωντας οτι υπαρχει πληρη εκμεταλλευση μας. Περιμενω την γνωμη σας

      Σχόλιο από Χρυσοσπαθης Ανδρεας | 7 Δεκεμβρίου, 2010 | Απάντηση

  2. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε εμάς, λόγω επαγγέλματος και εγώ και ο συζυγός περνάμε πολύ τακτικά την Εθνική οδο Θεσσαλονίκης Αθήνας. Κάναμε χρήση της κοινοτική οδηγίας για τις προυποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για να καταβληθεί το εκάστοτε διόδιο της οποίας όμως αγνοούσαν!! Απευθυνόμασταν στον επόπτη και απο εκεί και πέρα σε παραπέμπουν στα κεντρικά της εταιρίας…Δουλειά δεν είχε ο διάβολος.. Μέχρι σήμερα έχουμε μαζεψει απο αυτά τα ροζ φύλλα( το απόκομμα διαμαρτυρίας-παραπόνων) αρκετά για να φτιάξουμε περιοδικό! Πρόσφατα μας ήρθε μια ειδοποίηση-ενημέρωση για το παράπτωμα στο οποίο υποπέσαμε απο την εταιρία Αιγαίον αυτοκινητόρομος Α.Ε !!! που ζητάει να καταβάλουμε το αντίτιμο ειδάλως θα υποστούμε νομικές συνέπειες!! Μπράβο Μπράβο..Όταν φτάνουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα και να περιμένουμε τα δικαστήρια να κάνουν αυτά που θα έπρεπε να κάνουν οι ελεγχτικοί μηχανισμοί των υπουργείων καταλαβαίνετε για τι χάσιμο χρόνου μιλάμε!!! Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων..θα έχει μάλλον ενδιαφέρον.

    Σχόλιο από Πετρούλα Λαζαριδου | 8 Ιουλίου, 2009 | Απάντηση

  3. Αγαπητή κα Λαζαρίδου,

    Θα με διευκολύνατε αφάνταστα αν μπορούσατε να μου υποδείξετε ή ακόμα και να μου στείλετε (αν την έχετε ηλεκτρονικά) την κοινοτική οδηγία στην οποία αναφέρεστε.
    Το e-mail μου είναι gdpel@hotmail.com.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

    Σχόλιο από Γιώργος Πελεκανάκης | 9 Οκτωβρίου, 2009 | Απάντηση

  4. Αγαπητέ κύριε Πελεκανάκη παρακάτω σας παραθέτω το σύνδεσμο που σας παραπέμπει στην κοινοτική οδηγία(παρακαλώ ακολουθήστε την πορτοκαλί γραμματοσειρά)! Διαβάστε όλη την κοινοτική οδηγία, έχει πολύ ενδιαφέρον..να είστε καλα!

    Σχόλιο από Λαζαρίδου Πετρούλα | 9 Οκτωβρίου, 2009 | Απάντηση

  5. Κε Α. Σπάρτα,

    Θα μπορούσατε να αναρτήσετε, ή να μου στείλετε, την απόφαση που σας δικαίωσε για να υπάρχει αναφορά σε δεδικασμένο.

    Ευχαριστώ

    Σχόλιο από Aris P. | 12 Οκτωβρίου, 2009 | Απάντηση

  6. Κύριε Πελακανάκη λόγο κεκτημένης ταχύτητας δεν είχα αναρτήσει τον σύνδεσμο..σας τον παραθετω τώρα..ακολουθήστε την πορτοκαλί γραμματοσειρά..http://justar-lawblog.blogspot.com/2008/01/blog-post_23.html..

    Σχόλιο από Λαζαρίδου Πετρούλα | 12 Οκτωβρίου, 2009 | Απάντηση

  7. ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
    ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
    EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
    Επιθυμία και επιδίωξη όλων είναι η πλήρης κατάργηση των διοδίων, αλλά μέχρι να επιτευχθεί είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα.
    Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος 3555/2007 (που κύρωσε την σύμβαση της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με το ελληνικό Δημόσιο). Για τους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν διόδια, ισχύει ο νόμος 2539/1997, που τους απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής διοδίων και φυσικά για όλους ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
    Ειδικότερα, ο νόμος 3555/2007 ΦΕΚ 81 Α, προβλέπει:
    – Άρθρο 24.2.2: ισχύει η αρχή καθορισμού των διοδίων-τελών, ανάλογα με τη διανυόμενη από το χρήστη απόσταση.
    – Άρθρο 24.1.3: ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να μεριμνήσει για την σταδιακή εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος.
    – Άρθρο 18.2.2: μέσα σε 20 μήνες, ήτοι μέχρι τις 26/12/2008, θα έπρεπε να είχανολοκληρωθεί όλα τα έργα και εγκαταστάσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μεταμόρφωση-Σχηματάρι (εκτός από τον Α/Κ Βαρυμπόμπης).
    – Άρθρο 18.2.3: μέσα σε 32 μήνες, ήτοι μέχρι τις 26/12/2009, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα και εγκαταστάσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μεταμόρφωση-Αγ.Κωνσταντίνος, δηλαδή ΚΑΙ το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα που αναφέρεται στο άρθρο 24.2.5.
    Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η δυνατότητα που δόθηκε στον Παραχωρησιούχο να τοποθετήσει μετωπικά διόδια στις Αφίδνες και να εισπράττει Διόδια για όλο το τμήμα των 51χλμ., από Μεταμόρφωση έως Σχηματάρι, ανεξάρτητα από την διανυόμενη απόσταση, εκτός από το ότι έχει νομικά κενά που θα αναφερθούν στη συνέχεια, ήταν και εντελώς προσωρινού χαρακτήρα, μέχρι δηλαδή να εκπνεύσουν οι τμηματικές προθεσμίες του άρθρου 18. Επομένως, η λειτουργία των διοδίων με τον σημερινό τρόπο είναι εντελώς αυθαίρετη και παράνομη.
    ΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3555/2007
    1. Τα διόδια στο τμήμα των 51χλμ., της ΠΑΘΕ από Μεταμόρφωση έως Σχηματάρι, που έχει κατασκευαστεί από χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους χρήστες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος τους (65% έως 90%) προορίζεται για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, στο Δυτικό τμήμα της χώρας και έτσι παραβιάζονται τα Άρθρα 4.2 και 4.5 του Συντάγματος, που ορίζουν ότι: «οι Έλληνες έχουν ίσες υποχρεώσεις και συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
    2. Η επιβολή διοδίων που αντιστοιχούν σε χρήση 51χλμ. σε όσους εισέρχονται/εξέρχονται από ενδιάμεσους κόμβους, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί ο σταθμός διοδίων των Αφιδνών, είναι αντίθετη με τα άρθρα 24.2.2, 24.1.3 & 24.2.5 του νόμου 3555/2007, καθώς και με το άρθρο 25 του Συντάγματος, γιατί συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος και δεν σέβεται την αρχή της αναλογικότητας (π.χ. για τα 6χλμ. από Αφίδνες μέχρι Αγ. Στέφανο, καλούμαστε να πληρώσουμε για χρήση 51χλμ.).
    ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
    Στο άρθρο 24.1.5(2), εδάφια (i) και (ii), προβλέπεται ότι ο Παραχωρησιούχος μπορεί να απαιτήσει από το χρήστη που δεν πλήρωσε, την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν αστική ποινή με τις ακόλουθες προϋποθέσεις και διαδικασίες:
    α) Πρέπει να έχει πάρει άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιεί κάμερες.
    β) Να στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο την φωτογραφία των πινακίδων με σημείωση του χρόνου διέλευσης. Το υπουργείο πρέπει μέσα σε 5 ημέρες να του παρέχει τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος. Στη συνέχεια, ο Παραχωρησιούχος μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής, εφ΄όσον περάσουν 15 ημέρες και ο χρήστης δεν έχει πληρώσει.
    Η διάταξη όμως αυτή του άρθρου 24.1.5 είναι αντισυνταγματική γιατί:
    α) δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης (άρθρο 20.2), και
    β) γιατί παρέχει στο προσωπικό του Παραχωρησιούχου (ο οποίος μπορεί να προσλαμβάνει οποιονδήποτε, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και με ανεξέλεγκτα προσόντα και ιδιότητες) αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (άρθρο 103.1 του Συντάγματος).
    Στο ίδιο άρθρο, ρητά αναφέρεται ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία και Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής, πρόκειται δηλαδή για μια οικονομική διαφορά μεταξύ του ιδιώτη χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν ο Παραχωρησιούχος προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα από τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια όπου αυτοί θα προσφύγουν, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της.
    Αποφασίσαμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, να μη δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας και αρνούμαστε να παραλάβουμε οποιοδήποτε χαρτί, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟΙ την κρίση των Δικαστηρίων???

    Σχόλιο από ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ | 28 Ιανουαρίου, 2010 | Απάντηση

  8. Αγαπητοί φίλοι και φίλες την Παρασκευή 26\3\2010 πέρασα απο τα διόδια μετά την κόρινθο για Πάτρα και αρνήθηκα να καταβάλω το αντίτιμο των 2,9euro και μου είπαν οτι εχει αλάξει ο νόμος (Ν.3621\2007) απόφαση 1692\96\ΕΚ και οτι η Ελλάδα δικαιούται να επιβάλει διόδια επ’ αυτού.
    Ετσι έγραψαν τα στοιχεία μου σε μια φόρμα την οποία αρνήθηκα να υπογράψω στην συνέχεια.
    Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ μου είπαν οτι θα μου στείλουν την παράβαση.
    Τι κάνω απο’δω και πέρα;

    Σχόλιο από ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | 28 Μαρτίου, 2010 | Απάντηση

    • Κύριε Ρούσσο ο νόμος δεν άλλαξε,διαβάστε το προηγούμενο άρθρο.Η φορμα που μοιράζουν είναι τα παραπονα του οδηγού προς την εταιρία και τυχόν προβλήματα που συνάντησε στη διαδρομή της. Δεν είναι υποχρεωμένος ο οδηγος ουτε να υπογράψει ούτε να συμμορφωθεί με την εταιρία.Εχω μια »συλλογή» τέτοιων συμπληρωμένων φορφών που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσα να είμουν υπαλληλος τους…και μια ( 1) ειδοποιηση σχετική με την πληρωμή αντιτιμού περίπου πριν ενα χρονο..τι πιστευεις τώρα εσύ οτι θα με σύρουνε στο δικαστήριο για 2.9 ευρω!! Εξάλου όπως ήδη γνωρίζεται η τακτική εκφοβισμοιύ μας έχει στερήσει τους δρόμους, τις ακτές, και οτι άλλο μας έδωσαν και άφησαν οι πρόγονοι μας.2 χρόνια τωρα αυτό το κάνουμε εφαρμογή, στο αυτοκίνητο έχουμε το νομο επι μονίμου βάσεως γιατί δυστυχώς δεν είναι ολοι ΣΩΣΤΑ ενημερωμένοι.

      Σχόλιο από Λαζαριδου Πετρούλα | 28 Μαρτίου, 2010 | Απάντηση

  9. Παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλει η Τ.Ε.Ο. Α.Ε. Συγκεκριμένα, σήμερα Μ.Δευτέρα, 29/03/2010, μου επεδόθ ειδοποίηση από την εν λόγω Εταιρεία για επιβολή προστίμου 40 Ευρω (!), διότι στις 12/01/2010 πέρασα τον σταθμό διοδίων προς Θεσ/νίκη, σταθμό Μαλγάρων, χωρίς να καταβάλω το αντίστοιχο τίμημα. Όμως, τη συγκεκριμένη ώρα που πέρασα (13.12 σύμφωνα με την ειδοποίηση) δεν υπήρχε μπάρα κατεβασμένη, τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα και έτσι θεώρησα ότι, λόγω του κλεισίματος των Τεμπών, ήταν ελεύθερη η διέλευση. Παρακαλώ αν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υποφαινόμενο στο 6976523287, για να με πληροφορήσετε σχετικά. Ευχαριστώ

    Σχόλιο από Mike | 29 Μαρτίου, 2010 | Απάντηση

  10. ‘ΕΧΩ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ -ΛΑΜΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ Ι.Χ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ Ή ΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΗ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΝΟΜΙΚΑ.

    Σχόλιο από ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ | 6 Απριλίου, 2010 | Απάντηση

    • Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η ιδιωτκή εταιρία δεν έχει σχέση με αστυνομία και τροχαία! Την πινακίδα την σημειώνουν ωστε να στείλει η εταιρία στην έδρα του οχήματος, ειδοποίηση για τα διόδια που δεν καταβλήθηκε το αντίτιμο. Προσωπικά δεν έχουμε πληρώσει για οδικά τμήματα που δεν είναι ολοκληρωμένα,εδώ και 3 χρόνια!!! Ήρθε μόνο μια ειδοποίηση για ένα μόνο διόδιο στο οποίο αναφέρεται μόνο για το αντιτιμο, τίποτα παραπάνω! Η νομική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αξίζει να λειτυργήσει για το λόγο οτι το αντίτιμο είναι ευτελές συγκριτικά με τα δικαστικά έξοδα(που θα πρέπει να μπει η εταιρία) Γιατί δεν είμαστε 5 οδηγοί που δεν πληρώνουμε, είμαστε πλέον εκατοντάδες…
      Σημαντικό: ο Κύριος Αλεξίου έχει αναρτήσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το θέμα(παραπάνω), και πολύ ενημερωμένες!
      Απο εκεί και έπειτα, είναι θέμα οδηγού αν θέλει να πληρώνει ή οχι…

      Σχόλιο από Λαζαρίδου Πετρούλα | 19 Απριλίου, 2010 | Απάντηση

  11. Η άρνηση πληρωμής των αντιτίμων ισχύει και για τα διόδια του δρόμου Κορίνθου – Τρίπολης;

    Σχόλιο από Νίκος | 7 Απριλίου, 2010 | Απάντηση

  12. καλησπερα ειμαι φοιτητης στο τει χαλκιδας και πληρωνω τα διοδια απο και προς χαλκιδα εδω και πολλα χρονια γιατι μενω αθηνα.επελεξα και εγω να μην πληρωσω τα διοδια απο χαλκιδα για αθηνα και μου σημειωσαν την πινακιδα.ανησυχω ομως να το το ξαναεπιχειρησω γιατι φυσικα δεν εχω τα λεφτα και τον χρονο για δικαστηρια.μπορει καποιος να με βοηθησει?

    Σχόλιο από Μακης | 17 Απριλίου, 2010 | Απάντηση

  13. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η ιδιωτκή εταιρία δεν έχει σχέση με αστυνομία και τροχαία! Την πινακίδα την σημειώνουν ωστε να στείλει η εταιρία στην έδρα του οχήματος, ειδοποίηση για τα διόδια που δεν καταβλήθηκε το αντίτιμο. Προσωπικά δεν έχουμε πληρώσει για οδικά τμήματα που δεν είναι ολοκληρωμένα,εδώ και 3 χρόνια!!! Ήρθε μόνο μια ειδοποίηση για ένα μόνο διόδιο στο οποίο αναφέρεται μόνο για το αντιτιμο, τίποτα παραπάνω! Η νομική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αξίζει να λειτυργήσει για το λόγο οτι το αντίτιμο είναι ευτελές συγκριτικά με τα δικαστικά έξοδα(που θα πρέπει να μπει η εταιρία) Γιατί δεν είμαστε 5 οδηγοί που δεν πληρώνουμε, είμαστε πλέον εκατοντάδες…
    Σημαντικό: ο Κύριος Αλεξίου έχει αναρτήσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το θέμα(παραπάνω), και πολύ ενημερωμένες!
    Απο εκεί και έπειτα, είναι θέμα οδηγού αν θέλει να πληρώνει ή οχι…

    Σχόλιο από Λαζαρίδου Πετρούλα | 19 Απριλίου, 2010 | Απάντηση

  14. Κυριες κυριοι μετα απο παροτρυνση πολλων φιλων και παρακολουθοντας τα τεκτενομενα σχετικα με τα διοδια σημερα αποφασισα να αρνηθω να πληρωσω στα νεα διοδια τεμπων για την διελευση μου απο αυτα. Η υπαλληλος δεν με αφηνε να περασω και καλεσε την προισταμενη στην οποια εξηγησα πως απο την στιγμη που δεν υπαρχει κλειστος αυτοκινητοδρομος τα διοδια ειναι παρανομα και αρνουμε να πληρωσω. Δυστυχως ομως και αυτη αρνηθηκε να μου ανοιξει την μπαρα και μου ειπε οτι θα πρεπει να καλεσει την τροχαια και να περιμενω. Φυσικα και αρνηθηκα να περιμενω μεχρι να ερθει η τροχαια διοτι δεν ειναι θεμα δικο της και αφου τους προηδοποιησα ανοιξα την μπαρα μονος μου ζητησα συγνωμη για την αναστατωση και περασα. Αναρωτιεμε λοιπον τι μπορει να γινει απο εδω και περα αφου δεν εχω διαβασει κατι για τα εν λογω διοδια. Μπορει να με βοηθησει καποιος να ξερω τι να περιμενω;

    Σχόλιο από Τσιατσιος Νεκταριος | 9 Μαΐου, 2010 | Απάντηση

  15. Τη δύναμη των πολιτών θα προτιμούσα να την έβλεπα να στρέφεται (μόνον και μόνον, για να έχει η όλη προσπάθεια μεγαλύτερη πιθανότητα θετικού αποτελέσματος)ενάντια στα υπόλοιπα μέτρα της Κυβέρνησης. Όσο για μένα, θα έδινα και τα διπλάσια από ό,τι τώρα στα Διόδια, προκειμένου να παίρνω κάθε φορά ένα χαμόγελο από τα κορίτσια τους.

    ΤΑ ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΣΤΑ ΔΙΌΔΙΑ

    Ένα Χαμόγελο στα Διόδια
    και της Χαράς ανοιούν τα ρόδια
    τ’ Αηδόνι πάλι τραγουδάει
    πάλι η Ζωή χαμογελάει.

    Και η Ευχή «καλό σας Δρόμο»
    απ’ την Ψυχή διώχνει τον Τρόμο
    και το Αμάξι λες μεθάει,
    και δεν κυλάει στη Γη-πετάει.

    Κι αχ! ένα βλέμμα όλο γλύκα
    το «εν Τούτω» μας θα είναι «νίκα»
    σ’ όποια κι αν μάχη οδηγάει
    ο Δρόμος που άφευγα μας πάει.

    Γιώργης Χολιαστός

    Σχόλιο από Γιώργης Χολιαστός | 11 Ιουνίου, 2010 | Απάντηση

    • Υπαρχουν και αλλα μεροι που μπορεις να πληρωσεις οσα θελεις και να παρεις οσα χαμογελα σου κανει κεφι. Τα διοδια δεν ειναι ομως ενας τετοιος χωρος… Εκει δεν πληρωνεις να σου χαμογελουν αλλα να σου παρεχουν υπηρεσιες που θα κανουν ανετη και ασφαλη την μετακινηση σου. Αν παλι δεν συμφωνεις με αυτο μπορεις να κανεις προταση σε καποια εταιρια να σου βαλουν διοδια στην πορτα του σπιτιου σου…

      Σχόλιο από Τσιατσιος Νεκταριος | 11 Ιουνίου, 2010 | Απάντηση

  16. Γεια σας,
    Στη διαδρομή από Κόρινθο προς Πάτρα, κινούμενος με υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε μια λωρίδα την οποία είχαν χωρίσει στη μεση με διαχωριστικά μικρά κόκκινα κολονάκια περίπου 50 cmm, κάνοντας την διπλής κατεύθυνσης.
    Όπως οδηγούσα πέρναγαν δίπλα μου με αντίθετη κατεύθυνση ΙΧ και φορτηγά σε μικρή απόσταση.
    Όπως καταλαβαίνεται ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος είναι άμεσος. Ως εκ τούτου αρνήθηκα να πληρώσω τα διόδια διότι δεν πληρούσαν τις κοινοτικές οδηγίες περί δυόμιση λωρίδες ανά κατεύθυνση με προστατευτική μπάρα ασφαλείας.
    Στη ανωτέρω διαδρομή έβγαλα αρκετές φωτογραφίες τις οποίες μπορώ να σας στείλω.
    Μη πληρώνεται αγνοήστε τους.
    Υ.Σ. Ήρθε μια υπενθύμιση καταβολής τέλους μόνο ενος διόδιου την οποία και αγνόησα.

    Σχόλιο από ΧΡΗΣΤΟΣ | 4 Αυγούστου, 2010 | Απάντηση

  17. Καλησπερα!
    Εγω περνάω σε καθημερινη βαση τα διοδια Ελευσινας για να παω στα Μεγαρα οπου ειναι κ η βάση μου. Τα πληρώνω παντα. Θα ήθελα να με ενημερώσετε για ποιο λόγο είναι παράνομα…ώστε να ξέρω για ποιο λόγο να μην πληρώνω! Ευχαριστώ!

    Σχόλιο από Κατερινα | 1 Σεπτεμβρίου, 2010 | Απάντηση

  18. Mετα απο συζητήσεις με φιλους σχετικα με τα διοδια χθες γυρνώντας από την Θεσ/νίκη στην Λαμία αποφασισα να αρνηθω να πληρωσω στα διοδια Πυργετού – Μοσχοχωρίου & Πελασγίας. Μετά από σύντομη συζήτηση με την υπαλληλο στα διόδια του Πυργετού στην οποια εξηγησα πως απο την στιγμη που δεν υπαρχει κλειστος αυτοκινητοδρομος τα διοδια ειναι παρανομα και ότι δεν πληρώνω (μπροστά μου ήταν τα Τέμπη) μου απάντησε ότι για να σηκωθεί η μπάρα για να περάσω πρέπει να πληρώσω ειδάλως αν μου ανοίξει θα χρεωθεί το ποσό η ίδια. Επόμενη κίνησή μου ανοιξα την μπαρα μονος μου και περασα. Στα διοδια Μοσχοχωρίου & Πελασγίας δεν έκανα το κόπο να εξηγήσω ανοιξα την μπαρα και περασα. Ερωτώ: ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχω, τι μπορει να γινει απο εδω και περα αφου έχω αποφασίσει να μη ξαναπληρώσω διοδια. Μπορει να με βοηθησει καποιος να ξερω τι να περιμενω;

    Σχόλιο από ΜΑΚΗΣ-ΡΟΔΙΤΣΑ | 27 Σεπτεμβρίου, 2010 | Απάντηση

  19. ΠΡΙΝ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ.ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΧΩ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΛΑΨΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    Σχόλιο από πανταζης βαιος | 29 Δεκεμβρίου, 2010 | Απάντηση

    • Φίλε μου τα διόδια των Μαλγάρων είναι κρατικά…Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τα πληρώσεις και μάλιστα με πρόστιμο είτε άμμεσα είτε μέσω της εφορίας.Τα διόδια στα Μάλγαρα καθώς και στο Άκτιο στη Πρέβεζα είναι κρατικά και δύναται να επέμβει άμμεσα και η αστυνομία.θεωρητικά αν προσφύγεις στα δικαστήρια και μπορέσεις να αποδείξεις ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία που αρνήθηκες να πληρώσεις ο αυτοκινητόδρομος δεν πληρούσε τις ευρωπαικές προδιαγραφές θα αθωωθείς αλλά μάλλον δεν σε συμφέρει οικονομικά!!

      Σχόλιο από alkis | 7 Ιανουαρίου, 2011 | Απάντηση

  20. Πρόσφατα σε ταξίδι που έκανα για Θεσσαλονίκη (30/12/2010 πήγαινε και 03/01/2011 έλα) δεν πλήρωσα διόδια στα ιδιωτικά εκτός των Μαλγάρων.
    Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους υπαλλήλους στα γκισέ.Στις 05/01/2011 άκουσα-διάβασα πως θα κινηθούν νομικά οι εταιρίες εναντίων πολιτών.
    Ξέχασα να αναφέρω πως το ταξίδι και στις 2 περιπτώσεις ήταν νυχτερινό και σε πολλές περιπτώσεις δεν έβλεπες μακριά αν δεν άναβες προβολείς.

    Σχόλιο από Νικόλαος Μπ. | 7 Ιανουαρίου, 2011 | Απάντηση


Σχολιάστε