NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Για εναρμονισμό τιμών κατηγορούνται κατασκευαστές οθονών LCD

14/7/2009 10:09:15 πμ H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί μεγάλους κατασκευαστές πάνελ υγρών κρυστάλλων, ανάμεσά τους η Philips και η LG, για εναρμονισμό τιμών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατονόμασε όλες τις εταιρείες στις οποίες απήγγειλε κατηγορίες και περιορίστηκε να δηλώσει ότι πρόκειται για κατασκευαστές μεγάλων οθονών LCD, που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές και τηλεοπτικούς δέκτες, και μικρότερων οθονών για κινητά, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και Mp3 players.

Την είδηση επιβεβαίωσε η ολλανδική Royal Philips Electronics NV, η οποία δήλωσε ότι θα «αντισταθεί σθεναρά» στις κατηγορίες ότι συμμετείχε στο ίδιο καρτέλ με την LG της Νοτίου Κορέας. Η Philips είχε μετοχές της LG Display, πούλησε όμως τις τελευταίες τον περασμένο Μάρτιο.

Η αντιμονοπωλιακή έρευνα της Κομισιόν ξεκίνησε το 2006, έπειτα από αντίστοιχες έρευνες στη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία και σχεδόν ταυτόχρονα με ανάλογη έρευνα που διατάχθηκε στις ΗΠΑ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η LG, η Sharp. η Chunghwa Picture Tubes και η Hitachi Displays παραδέχτηκαν ότι εναρμόνιζαν τις τιμές τους και κατέβαλαν πρόστιμα περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.LawNet.gr

14 Ιουλίου, 2009 - Posted by | 2008 | , , , , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε