NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

To Nέο ΙΝΚΑ στο πλευρό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Την Πέμπτη νεκρώνει όλη η χώρα

Πάγωμα των αυξήσεων, απολύσεις, ανατροπές στο Ασφαλιστικό και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι μόνο μερικά από τα δεινά που καλούμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παρεμβαίνει, αλλά ετοιμάζει και νέα φοροεπιδρομή.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκονται οι μισθωτοί, που βλέπουν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Την Πέμπτη καλούμε όλους τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να συνταχθούν στο πλευρό της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ήρθε η ώρα να διαμαρτυρηθούμε όλοι σθεναρά καθώς, το κύμα απολύσεων, η επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και η καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων συνθέτουν το νέο σκοτεινό τοπίο στην ελληνική αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παρεμβαίνει, αλλά… αντικαθιστά τις αυξήσεις με βοηθήματα και ετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή.

Επτά είναι οι «πληγές» που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα:

1. Αύξηση από 5 έως και 17 χρόνια της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στον δημόσιο τομέα. Χαμένες είναι 140.000 γυναίκες, οι οποίες θα δουν τις «πόρτες εξόδου» να κλείνουν πριν από το 65ο έτος (εκτός ειδικών περιπτώσεων).

Η απόφαση θα δημιουργήσει νέο κύμα φυγής από το Δημόσιο, αφού 100.000 ασφαλισμένες έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις και μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα δοθεί η χαριστική βολή στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που έχει ήδη έλλειμμα 650 εκατομμύρια ευρώ.

2. «Πάγωμα» των αυξήσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους, που έχουν μηνιαίο μεικτό μισθό πάνω από 1.700 ευρώ. Επτά στους δέκα εργαζομένους στο Δημόσιο -δηλαδή 478.000 άτομα- δεν θα πάρουν αύξηση αλλά ούτε και το βοήθημα, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά πως είναι «ρετιρέ».

3. Αντικατάσταση των αυξήσεων στις συντάξεις με… βοηθήματα. Υπολογίζεται πως 340.000 άτομα δεν θα πάρουν ούτε αύξηση ούτε βοήθημα και καλούνται εν μέσω κρίσης να τα βγάλουν πέρα με τις περσινές συντάξεις.

4. Επιβολή και νέων μέτρων για τη… φορο-αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων. Η επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ αποτέλεσε την αρχή και τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τον «δεύτερο γύρο».

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης ή η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης αυτών των εισοδημάτων. Σημειώνεται πως τα αυτοτελώς φορολογηθέντα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων ανήλθαν -το οικονομικό έτος 2007- σε 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

5. Κύμα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες είχαμε 17.000 απολύσεις, διαθεσιμότητες και υποχρεωτικές άδειες με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάρτιο καταγράφεται αύξηση 25% σε σχέση με τον Φεβρουάριο στις απολύσεις.

6. Στροφή πολλών επιχειρήσεων στην εργάσιμη εβδομάδα των τεσσάρων ημερών. Πρόκειται για τη νέα «μόδα» στην ελληνική αγορά εργασίας, με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στη Βόρεια Ελλάδα και στις τουριστικές περιοχές. Εργαζόμενος που δουλεύει 4 αντί για 5 ημέρες την εβδομάδα θα δει το εισόδημά του να μειώνεται από τα 1.000 στα 800 ευρώ. Αντίστοιχη μείωση θα έχει και στη σύνταξη, ενώ για να μπορέσει να ανοίξει την πόρτα εξόδου, αντί για 35 έτη ασφάλισης θα πρέπει να συμπληρώσει 42 χρόνια!

7. Φαινόμενα καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Είναι ήδη γνωστή η πρόθεση της Hellenic Steel να προσφύγει στον ΟΜΕΔ για να μη δώσει την αύξηση 5,5% την 1η Μαϊου.

Μάλιστα υπάρχουν και «ανεπίσημες» διαβουλεύσεις εργοδοτών με εργαζομένους, οι οποίοι καλούνται να δεχτούν μείωση αποδοχών για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, υπήρξε ξενοδοχείο στην Κρήτη που πρότεινε στους εργαζομένους αντί για μισθό 1.300 ευρώ (που προβλέπει η σύμβαση) να συμβιβαστούν με 800 ευρώ συν 100 ευρώ «μαύρα».

Advertisements

Απρίλιος 1, 2009 - Posted by | 2009, ΔΡΑΣΕΙΣ | , , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: