NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Μποϋκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα όσο διαρκεί η επίθεση στην ΓΑΖΑ!!!

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με θλίψη και οργή τις εικόνες τρόμου, φρίκης και θανάτου που φτάνουν από την Γάζα. Οι βομβαρδισμοί πόλεων, οι δολοφονίες μικρών παιδιών και αμάχων από τις πολεμικές μηχανές δεν μπορεί να είναι κομμάτι του κόσμου που θέλουμε και οραματιζόμαστε, δεν είναι εικόνες που τιμούν τον ανθρώπινο πολιτισμό, εάν θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει τέτοιος.
Η βία και ο θάνατος πρέπει να σταματήσουν, είτε αυτές προκαλούνται από την υπερεξοπλισμένη πολεμική μηχανή του Ισραήλ, είτε από τις πρωτόγονες τυφλές ρουκέτες της Χαμάς.
Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αφεθούν να ζήσουν σε συνθήκες που εξασφαλίζουν την ζωή, την ασφάλεια τους, αλλά και την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών. Δικαιούνται και αυτοί οι συνάνθρωποί μας να αποκτήσουν παρόν και μέλλον και όχι να ζουν στην φυλακή του θανάτου, στο γκέτο που λέγεται Γάζα. Αλλιώς η βία θα συνεχίσει να απαντιέται με βία και να αναπαράγεται.
Μόνο με απλωμένα χέρια φιλίας θα νικηθεί το μίσος.
Ως πρώτο βήμα καλούμε πρώτα από όλα την Ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει κάθε επίθεση, βομβαρδισμό και δολοφονία.
Καλούμε την Χαμάς να σταματήσει κάθε πράξη βίας εναντίον των Ισραηλινών.

Ως πολίτες – καταναλωτές έχουμε ένα μόνο σημαντικό «όπλο» για να πιέσουμε και να επιβάλλουμε την ειρήνη : την άρνηση αγοράς, το «μποϋκοτάζ».

Μέχρι να παύσουν οι εικόνες του θανάτου από την Γάζα, μέχρι να σταματήσει η επίθεση στους πολίτες και κατοίκους της Γάζας, εμείς οι Έλληνες καταναλωτές αποφασίζουμε να μην αγοράζουμε κανένα προϊόν που προέρχεται από το Ισραήλ.

Αποφασίζουμε Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ όσο διαρκεί η επίθεση στην ΓΑΖΑ.

Αυτή είναι η απάντηση των πολιτών, των καταναλωτών στον θάνατο του πολέμου. Μόνο αυτή η απάντηση των λαών δύναται να «συνετίσει» και να αποτρέψει κάποιες πολεμικές μηχανές από το να σκοτώνουν.

Αυτή είναι η απάντηση που στοιχίζει ουσιαστικά στους επιτιθέμενους και συστοιχίζει τους πολίτες, τους ενώνει δραστικά σε ένα κοινό σκοπό.
Είναι το καθήκον μας, είναι το παγκόσμιο όπλο των πολιτών υπέρ της ειρήνης και ενάντια στην βία και τον θάνατο του πολέμου και είναι όπλο αποτελεσματικό.

Ας το σκεφτούμε βαθιά, ας το κάνουμε παγκόσμιο θεσμό αποτρεπτικό για τον πόλεμο και στο μέλλον:
Όποιο κράτος επιτίθεται πολεμικά, όποιος επιτίθεται σε αμάχους με πολεμικά όπλα θα έχει να αντιμετωπίσει την παγκόσμια άρνηση αγοράς των προϊόντων του, το παγκόσμιο μποϋκοτάζ.
Ας το σκεφτεί λοιπόν καλά όποιος και όπως σκέπτεται να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο και τον θάνατο γιατί θα αντιμετωπίσει την οικονομική καταστροφή, αυτή που εμείς οι καταναλωτές μπορούμε να του επιφέρουμε με την στάση μας υπέρ της ειρήνης
Αυτό είναι σήμερα το όπλο των πολιτών του κόσμου μας, το όπλο της ειρήνης, το όπλο της ζωής, αυτή είναι η απάντησή μας.
Δεν θέλουμε προϊόντα ποτισμένα με θάνατο, δεν θέλουμε προϊόντα ποτισμένα με αίμα αθώων παιδιών και αμάχων, δεν θέλουμε να στηρίζουμε όσους χρησιμοποιούν τις μηχανές του θανάτου.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, όλους τους Έλληνες και κατοίκους αυτής της χώρας να ενεργήσουν για την ΕΙΡΗΝΗ.
Όλοι μας πρέπει να ρωτάμε εάν ένα προϊόν έχει προέλευση από το Ισραήλ και να μην το αγοράζουμε.
Να τονίζουμε στους «προμηθευτές» εμπόρους ότι δεν πρόκειται να αγοράσουμε προϊόντα ισραηλινής προέλευσης όσο διαρκεί η επίθεση στην Γάζα και να τους καλούμε να ενημερώσουν τους Ισραηλινούς προμηθευτές τους.

Αυτή είναι η δική μας ουσιαστική συμβολή για τον τερματισμό της επίθεσης, του πολέμου, του θανάτου. Πολύ πιο ουσιαστική από αυτή των «πολιτικών», πολύ πιο πρακτική, πολύ πιο άμεση και τελεσφόρα.

Στην ίδια λογική καλούμε τους κοινωνικούς φορείς που πωλούν προϊόντα στο Ισραήλ να μην το προμηθεύουν όσο διαρκεί η επίθεση. Θα ήταν καλύτερο να ξεγράψουμε από την «αγορά» της χώρας μας κάθε επιτιθέμενο κράτος.
Είναι δίδαγμα της ελληνικής σκέψης και της ελληνικής ανδρείας, είναι καθήκον και άμεση έκφραση όλων μας.

Είμαστε βέβαιοι πως οι πρώτοι που θα καταλάβουν την κίνησή μας αυτή είναι οι ισραηλινοί αδελφοί μας, αν και όταν ενημερωθούν σωστά. Τους καλούμε να πράξουν και αυτοί όσα μπορούν υπέρ της ειρήνης και ενάντια στον πόλεμο.
Kαλούμε συνάμα και πάλι τους Παλαιστίνιους να παύσουν τις εκτοξεύσεις ρουκετών και την όποια πράξη βίας ενάντια στο Ισραήλ.
Μέχρι τότε, εμείς οι καταναλωτές, εμείς οι πολίτες του κόσμου έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε, ας κάνουμε τις δικές μας ενέργειες για να σταματήσει ο θάνατος.

Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ όσο διαρκεί η επίθεση στην ΓΑΖΑ.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση, αυτή είναι η λύση που μπορεί να φέρει την ειρήνη και ζητούμε από όλους να σκεφτούν και να το πράξουν.

Advertisements

Ιανουαρίου 12, 2009 - Posted by | 2009, ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ | , , , , ,

5 Σχόλια »

 1. Βοηθώ με κάθε μέσο τους αμάχους-πληγέντες όπου και αν ανήκουν και δεν αγοράζω τα προϊόντα εκείνων που προβαίνουν σε γενοκτονία συνανθρώπων μας.Επικροτώ και σας συγχαίρω γι’ αυτή την πρωτοβουλία σας.

  Σχόλιο από O EIMAI AKOMA EΔΩ | Ιανουαρίου 12, 2009 | Απάντηση

 2. bravo!!!
  Κάτι πρέπει να γίνει να σταματήσει να χύνεται το αίμα τόσων αθώων παιδιών!!!

  Σχόλιο από jenny | Ιανουαρίου 12, 2009 | Απάντηση

 3. οταν ποναει χερι , κοψει χερι , οχι ποδι!
  Ναι στην αποσυρση του πρεσβευτη μας απο το Ισραηλ μεχρι να φυγουν οι εισβολεις του ολεθρου απο την Γαζα και η προσωρινη
  αρση των διαπιστευτηριων του ισραηλινου πρεσβη στην Αθηνα.
  Επιδη ειναι δυσκολο να μαθει ο καταναλωτης ποιο ειναι και ποιο δεν ειναι προιον που η εταιρια που το παραγει εχει υπερ η κατα αυτης της κυβερνησης και αυτης της λυσης στο προβλημα.
  Θα ειναι ολεθριο λαθος αν τιμωρησουμε αυτους που εξαγουν τροφιμα φτιαγμενα στα Κιμπουτζ που εκαναν με σοσιαλιστικη πρακτικη την ερημο , παραδεισο
  και ολεθριο λαθος να τους στερησουμε την φωνη της αντιδρασης στα σκοτεινα σιωνιστικα σχεδια που στηριζονται στην βιομηχανια του ολεθρου οπως τα οπλα και τα οπλικα συστηματα…
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ …
  ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  ΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

  Σχόλιο από Panayotis Canellopoulos | Ιανουαρίου 12, 2009 | Απάντηση

 4. Δηλαδή σύντροφε τι εννοείς;

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Ιανουαρίου 12, 2009 | Απάντηση

 5. Επικροτώ και συγχαίρω και εγώ με την σειρά μου την πρωτοβουλία αυτή!
  Μπουκοτάζ λοιπόν στα προιόντα απο το Ισραήλ!

  Προπαγανδίζουμε και διαδίδουμε την πρόταση αυτή παντού στόμα με στόμα σε όλες τις ελληνικές πόλεις.

  Συνυπογράφω
  Μομφεράτου Πηνελόπη

  Σχόλιο από Momferatou poupa | Ιανουαρίου 12, 2009 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: