NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΕΡΟΣ Α’

1. Κάποια από όσα αβάσιμα ισχυρίζεται η ΔΕΗ Α.Ε. , η ΡΑΕ και η Κυβέρνηση:

Μέσα από την ανοικτή διαμάχη της ΔΕΗ Α.Ε. με την κοινωνία που οδήγησε την ένωσή μας στην ανοικτή δικαστική διαμάχη με αυτή, σταχυολογούμε για την ενημέρωση του ελληνικού λαού τα ακόλουθα:

Α. Τελικά γιατί θέλει η ΔΕΗ Α.Ε. αυξήσεις ;

Την μία μας λένε ότι οι αυξήσεις είναι αναγκαστικές λόγω αυξήσεως της τιμής των καυσίμων, την άλλη ότι θέλει να κάνει «επενδύσεις».

Πέρα από την έκδηλη αντίφαση και αντινομία των αιτιολογιών, απαντάμε επί της ουσίας :

Η τιμή των καυσίμων πέφτει ραγδαία και σε λίγες ώρες το πετρέλαιο Brent θα είναι κάτω από τα 50 δολάρια Η.Π.Α. Αντίστοιχα μειώνεται και η τιμή του φυσικού αερίου.

Οι πελάτες μιας Α.Ε. δεν είναι επενδυτές. Από την ώρα που η ΔΕΗ μας, η ΔΕΗ του ελληνικού λαού έγινε Α.Ε, ας φροντίσουν οι μέτοχοι της να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά της σχέδια.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώνουν το κόστος εσφαλμένων και αντικοινωνικών πολιτικών και επιχειρηματικών επιλογών. Δεν μπορεί το κόστος της ιδιωτικοποίησης να μετακυλύεται στους καταναλωτές, ειδικά όταν πρόκειται για αγαθό άμεσης βιοτικής ανάγκης.

Η ΔΕΗ Α.Ε. απέχει από κάθε επένδυση σε νέες μονάδες εδώ και 6 τουλάχιστον χρόνια για να στρώσει το χαλί σε μεγαλοϊδιώτες να μπουν στην παραγωγή και εμπορία ενέργειας. Ενεργούν συνεπώς οι διοικήσεις της ΔΕΗ Α.Ε. και η κυβέρνηση εις βάρος των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων.

Το πρόγραμμα νέων επενδύσεων «ανακαλύφθηκε» πρόσφατα για να στηρίξει άνοδο των τιμών και περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια και στην ΔΕΗ Α.Ε. . Αντί να επενδύουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θέλουν να επενδύσουν σε εισαγόμενο λιθάνθρακα !!!, δηλ. σε «βρώμικο» καύσιμο.

Η ΔΕΗ παρουσίασε το 1ο τρίμηνο του 2008 μεγάλη κερδοφορία που ξαφνικά μετατράπηκε σε ζημίες και με την πρωτοφανή εισαγωγή δυσμενών προβλέψεων για το τέλος του έτους. Αποτέλεσμα χρήσης με ζημίες σημαίνει μεταξύ άλλων ευχέρεια ιδιωτικοποίησης και δικαίωμα κατάργησης των εργασιακών συλλογικών ρυθμίσεων. Το 470 εκατ. κέρδη του 2003, τα 500 εκατ. κέρδη του 2004, τα 222 εκατ. του 2007, όλα χρήματα των Ελλήνων πολιτών – καταναλωτών, αντί να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις για το καλό της ελληνικής κοινωνίας, «εξανεμίστηκαν» και μετατράπηκαν σε «ζημίες» και παραγωγική επενδυτική απραξία.

Συμπέρασμα από τα ανωτέρω (και δεκάδων άλλων που μπορούν να γραφτούν) :

Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι άμεση απόρροια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε., ιδιωτικοποίησης του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και της μεγάλης κερδοφορίας ιδιωτών εις βάρος της ΔΕΗ και του Ελληνικού Λαού – καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Περαιτέρω Αντινομίες και Αβασιμότητες

Η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα για την ελληνική οικογένεια είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη.

Η ΔΕΗ ΑΕ ισχυρίζεται ότι έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη μεταχειρίζεται για αυτό στοιχεία της Eurostat της 31/12/2006. Τα στοιχεία αυτά έχουν ανατραπεί άρδην από τις τεράστιες και απανωτές αυξήσεις που έχει επιβάλλει η ΔΕΗ Α.Ε. τα έτη 2007 και 2008. Σύμφωνα με την ανάλυση και αναπροσαρμογή των στοιχείων της Eurostat που πραγματοποιήσαμε, ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει πλέον μία από τις ακριβότερες ηλεκτρικές ενέργειες στην Ευρώπη. Για μία μέση Ελληνική οικογένεια με χαμηλή κατανάλωση (1.500 Kwh ανά τετράμηνο) η μέση προ Φ.Π.Α. τιμή είναι ήδη 0,11217 ανά KWh, (και προσθέστε ένα από τους μεγαλύτερους Φ.Π.Α. στην Ευρώπη !!!).

Η ρήτρα καυσίμων επιβάλλει μείωση της τιμής του ρεύματος

Η ρήτρα καυσίμων που θέσπισε η κυβέρνηση εξέλαβε χαμηλές τιμές βάσης για να μπορεί εύκολα να δικαιολογήσει άμεσες, υπέρογκες και αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Την τυπική ευθύνη για αυτό φέρουν η ΡΑΕ και το Υπουργείο. Για την ουσιαστική θα αποταθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ΔΕΗ με ανακοίνωση τύπου, της 6/11/2008, που αναφέρεται στην ρήτρα καυσίμων, αναφέρει πως όταν θεσπίστηκε η ρήτρα καυσίμου, το Νοέμβριο του 2007, η τιμή του αργού πετρελαίου ήταν δήθεν 78 δολάρια το βαρέλι και το Ευρώ ήταν στα 1,47 δολλάρια. (ήτοι κατά τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ : 53,06 Ευρώ το βαρέλι). Αυτό σημαίνει ότι μετά την αύξηση ή μείωση της τιμής κατά 10% ενεργοποιείται η ρήτρα καυσίμων. Αυτό σημαίνει ότι με τιμή καυσίμου μεγαλύτερη των 86 δολαρίων (αντίστοιχα 58,2 Ευρώ) θα είχαμε αύξηση και με τιμή κάτω των 70,2 δολαρίων (ή 47,6 Ευρώ) θα είχαμε υποχρέωση μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα στοιχεία αυτά είναι απολύτως ανακριβή.

Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/GRAF_XORAS.htm η πραγματική τιμή του αργού πετρελαίου το Νοέμβριο του 2007 κυμάνθηκε μεταξύ 88,49 και 95,45 δολάρια / βαρέλι (μέση τιμή ήταν περίπου 92 δολ. και όχι 78 δολ., όπως διατείνεται η ΔΕΗ).

Η μέση τιμή του Ευρώ ήταν τον μήνα Νοέμβριο 2007, 1,46 δολ. Η.Π.Α. .

Συνεπώς, η πραγματική τιμή του βαρελιού αργού πετρελαίου ήταν το Νοέμβριο του 2007, πολύ ανώτερη : 63,01 Ευρώ το βαρέλι. Αυτή είναι η πραγματική, η αληθής τιμή αναφοράς και όχι τα 53 δολ, ανά βαρέλι.

Αυτό σημαίνει ότι σήμερα κατ’ εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων η ΔΕΗ ΑΕ οφείλει να προβεί σε άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς σήμερα, Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent είναι 40,82 Ευρώ !!!. (51,16 δολάρια Η.Π.Α. δηλ. σήμερα σε Ευρώ  Χ 1,2530 η ισοτιμία της προηγ. ημέρας).

Αυτό σημαίνει (63,01 – 40,82 = 22,19 € μείωση), ότι έχουμε μείωση τιμής πετρελαίου σε ποσοστό 35,2 %.

Αυτό σημαίνει ενεργοποίηση της ρήτρας καυσίμου υπέρ του καταναλωτή με αντίστοιχη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Την αύξηση των τιμών του καυσίμου την πλήρωσε ακριβά ο καταναλωτής με τις τεράστιες αυξήσεις των ετών 2007 -2008, που κατατρώνε το εισόδημά του πολύπλευρα. Ήλθε η ώρα των αντίστοιχων μειώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και παντού.

Αντίστοιχα ισχύουν και για τις τιμές φυσικού αερίου και μην επικαλεστεί η ΔΕΗ Α.Ε. υψηλές τιμές προηγούμενης προμήθειας γιατί έχουμε ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που αποδεικνύουν και «εσφαλμένες» επιλογές, οι οποίες δεν είναι υπέρ της διοίκησής της.

Οι προμήθειες ενέργειας από τρίτους κατατρώγουν την ΔΕΗ και τους Έλληνες πολίτες – καταναλωτές

Με την δική μας καθαρή λογική βλέπουμε ότι, οι προμήθειες της ΔΕΗ σε ηλεκτρική ενέργεια από τρίτους, ήταν το 1ο εξάμηνο του 2004 αξίας 74.569.000 Ευρώ και το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008 αξίας : 461.419.000 Ευρώ !!!.

Τα χρήματα αυτά επιβαρύνουν τον Έλληνα καταναλωτή και μεγάλο μέρος τους μπαίνει σε τσέπες ιδιωτών. Είναι γνωστή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά παντός υπευθύνου.

Μετά τις αντινομίες, τις μη επενδύσεις σε ΑΠΕ και το «επενδυτικό χαλί» προς τους ιδιώτες μας καλούν να πληρώσουμε εμείς και το πρόστιμο για την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Απαντούμε κατηγορηματικά: Δεν πληρώνουμε ως κοινωνία και ως καταναλωτές τις αντινομίες και τα σφάλματα μιας ιδιωτικής εταιρείας που δεν είναι δική μας, που δεν την διοικούμε, που μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε και την φύση ολόκληρη εμείς και τα παιδιά μας. Αποζημίωση για την μόλυνση θα απαιτήσουμε ΕΜΕΙΣ.

ΜΕΡΟΣ Β’

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Δεν θέλουμε ούτε ιδιωτική ΔΕΗ Α.Ε., όπου θα κερδοσκοπεί εις βάρος μας ο κάθε ιδιώτης , ούτε «κρατική» ΔΕΗ, όπου κάθε υπουργός και διοικητής θα συμπεριφέρεται σαν αφεντικό της εταιρείας.

Θέλουμε μια ΔΕΗ κοινωνική που να ανήκει ουσιαστικά στην κοινωνία. Όπου η ίδια η κοινωνία, εμείς οι πολίτες – καταναλωτές, θα έχουμε άμεσο θεσμικό λόγο και ρόλο στην πορεία της επιχείρησης, θα ελέγχουμε, θα επιλέγουμε και θα επιβάλλουμε δημοκρατικά τις λύσεις και τις προτάσεις της ίδιας της κοινωνίας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΕΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Άμεσες επενδύσεις σε Α.Π.Ε. από την ΔΕΗ. Η Ελλάδα έπρεπε να είναι ενεργειακή υπερδύναμη με τις δυνατότητες Α.Π.Ε. που έχει (νερό, κύμα, ήλιος, αέρας) και όχι εισαγωγέας.

Άμεση εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίου διαχείρισης και σωτηρίας των υδατικών πόρων της χώρας μέσω συστήματος φραγμάτων, που θα παράγουν και ενέργεια. Το νερό είναι αγαθό πολύτιμο.

Άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατ’ επιβολή της ρήτρας καυσίμου και μείωση του απαράδεκτου Φ.Π.Α. . Αυτό σημαίνει και: άμεση αντίστοιχη μείωση της τιμής των αγαθών που εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια και αύξηση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας.

Προστασία των χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ και της κοινωνίας από το τεράστιο κοινωνικό κόστος των δήθεν αναγκαίων προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Άμεση εκπόνηση σχεδίου επιμόρφωσης και εξεύρεσης άλλων παραγωγικών λύσεων και εργασιών για τους εργαζόμενους, από το κράτος . Δημιουργία μονάδων Α.Π.Ε. και προώθηση των εργαζομένων σε αυτές. Προστασία θιγομένων περιοχών με ουσιαστικές προτάσεις και επενδύσεις.

Καμία πριμοδότηση στους «μεγαλοϊδιώτες» . Εάν θέλουν ανταγωνισμό να ανταγωνιστούν «επί ίσοις όροις». Δεν θα πληρώσει η κοινωνία τα άκοπα κέρδη τους.

Να αναληφθούν από το πολιτικό κόσμο και τις κυβερνήσεις οι ευθύνες για την υλοποίηση των ανωτέρω και των δεκάδων βιώσιμων παραγωγικών προτάσεων που προέρχονται από την κοινωνία. Να αναλάβει η κυβέρνηση θαρραλέα τις ευθύνες της και να μην ψάχνει να βρει αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσωπο του Τ. Αθανασόπουλου. Τις δικές της επιλογές εφαρμόζει … .

Θα επανέλθουμε με μερικές από τις δεκάδες προτάσεις της κοινωνίας, που δείχνουν το δρόμο για την συλλογική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Advertisements

Νοέμβριος 13, 2008 - Posted by | 2008, ΔΕΗ | , , , , , , , ,

14 Σχόλια »

 1. Μένω Βάρκιζα και για δεύτερη σερί μέρα η ΔΕΗ χωρίς καμιά ειδοποίηση κόβει το ρεύμα για πάνω από μία ώρα,..
  Τα ίδια και το Σάββατο που μας πέρασε…ο κύριος Αθανσόπουλος θέλει αυξήσεις…θα χρεοκωπήσει αυτή η εταιρεία…να του πω ότι τα μπουρδέλα έχουν τουλάχιστον οργάνωση…το δικό του δεν έχει τίποτα…πήρα στο 10509 που έιναι για τις βλάβες…το σήκωσε ένας και είχε και υφάκι…μάλλον επειδή του χάλασα τον ύπνο του ή τον καφέ του…εκεί στην Χαλκοκονδύλη θα χε απλωμένο τον πωπό του…»δεν ξέρουμε που οφείλεται η βλάβη…θα δούμε τί θα γiνει»εντάξει τον στόλισα για τα καλά…η λύση είναι ΜΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΕ…και θα σου πω εγώ μετά…ο ΟΤΕ έστρωσε όταν υπήρξαν κι άλλες εταιρείες στην πιάτσα…ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ…η ΔΕΗ εχει μονοπώλιο…και ΛΗΣΤΕΥΕΙ όπως και όποτε θέλει την τσέπη μας…αλλά σε ένα ΚΡΑΤΟΣ που δεν υπάρχει τίποτα…όλα αυτά είναι φυσιολογικά…και αγωγή να πας να κάνεις θα καταλήξει στον κάδο των σκουπιδιών…γιατί και οι δικαστάρες εδώ στην Ελλάδα θα πάρουν το μέρος της ΚΡΑΤΙΚΗΣ επιχείρησησης…ο κύριος Φώλιας μάλλον ασχολείται με τα του Βατοπεδίου…Ελλάδα ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ…ένας πελάτης της ΔΕΗ
  35 χρονών Γιώργος…

  Σχόλιο από greektotti | Νοέμβριος 13, 2008 | Απάντηση

 2. Δεν είναι ζήτημα κρατικής ή ιδιωτικής.
  Το ζήτημα είναι μεταξύ «κρατικοϊδιωτικής» γιατί το ίδιο είναι στην πραγματικότητα και «κοινωνικής» ΔΕΗ.
  Εάν υπήρχε ένας θεσμός εκλεγμένος από όλους μας που να μπορεί άμεσα να ασκεί έλεγχο, να προωθεί λύσεις, προγράμματα κλπ. θα σου έλεγα εγώ εάν θα έτρεχαν όλοι τώρα.
  Οσο για το άλλο ούτε ο ΟΤΕ έστρωσε και κυρίως ούτε οι ιδιώτες.
  Στην περίπτωση της ΔΕΗ τα χρήματά μας πηγαίνουν άδικα σε τσέπες ιδιωτών που της πωλούν το ρεύμα πανάκριβα και η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να το αγοράσει.
  Για αυτό τον λόγο την άφησαν στην υπανάπτυξη μια 10ετία περίπου. Για να μπορούν να κερδίζουν οι ιδιώτες. Για αυτό τον λόγο γίνεται ακριβό το ρεύμα, για να μπορουν αυτοί να κερδίζουν άνετα.
  Το ίδιο θα θυμάσαι ότι έγινε με τον ΟΤΕ πρό «ιδιωτικοποίησης – απελευθέρωσης» ανέβασαν στον Θεό πάγια και μονάδες για να έλθουν οι ιδιώτες να παίξουν ελεύθερα.
  Οποιος θέλει να κάνει ανταγωνισμό στην ΔΕΗ ας κάνει εργοστάσια και δίκτυο και ας κάνει.
  Οχι να πληρώνουμε για 2η φορά την ΔΕΗ και την ηλεκτρική ενέργεια για αυτούς τους πονηρούς τύπους.

  Σχόλιο από DimKaramitsas | Νοέμβριος 15, 2008 | Απάντηση

 3. Οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι σε θέση επί του παρόντος να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά με την ΔΕΗ στην ελληνική αγορά διότι στερούνται πρόσβασης σε επαρκείς ποσότητες λιγνίτη. Το πολύ περιορισμένο πρόσθετο δυναμικό παραγωγής που δημιούργησαν οι ανταγωνιστές της επιχείρησης αφότου απελευθερώθηκε η αγορά το 2001 εξαρτάται από σχετικά ακριβές πηγές ενέργειας. Κατά συνέπεια, η ΔΕΗ εξακολουθεί να παράγει περισσότερο από το 85% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ελλάδα. Διατηρώντας σχεδόν αποκλειστικά δικαιώματα πρόσβασης της ΔΕΗ στα αποθέματα λιγνίτη, η Ελλάδα επέτρεψε στην επιχείρηση να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση της στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας…..

  Σχόλιο από kostas | Νοέμβριος 16, 2008 | Απάντηση

 4. Υπάρχουν άνθρωποι που είτε από συμφέρον προσωπικό είτε «σκασμένοι» από την πλύση εγκεφάλου του ιδιωτικού κεφαλαίου θεωρούν αυτοσκοπό την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
  Το πόσο επικίνδυνη για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες είναι η λεγόμενη απελευθέρωση, που ουσιαστικά θέτει τις κοινωνίες έρμαια μιας ολιγαρχίας, φαίνεται πως κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν. Οποιο όνομα και να χρησμοποιούν … .
  Ως Ελληνες και καταναλωτές θέλουμε η περιουσία μας (ΔΕΗ) να προστατευτεί από τους κερδοσκόπους, να παράγει καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα και να μας το πωλεί σε τιμές όχι κερδοσκοπικές αλλά προσιτές για όλους.

  Σχόλιο από Γιάννης Ιωάννου | Νοέμβριος 17, 2008 | Απάντηση

 5. Το πόσο επικίνδυνο είναι η χρησιμοποίηση μιας ΔΕΚΟ για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων το λαβαμε υπόψη μας; Αν η ΔΕΗ δεν είχε τόοοοοσους υπαλλήλους θα ήταν και κερδοφόρα και θα είχε και φθηνότερο ρεύμα. Ποιος τολμάει όμως να προβεί μείωση προσωπικού; Κανείς, όλοι φοβούνται το πολιτικό κόστος. Σαφώς και πρέπει οι ΔΕΚΟ να είναι δημόσιες. Σε μια χώρα όμως που το Δημόσιο λειτουργεί. Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί. Είναι προέκταση του κόμματος. Και ειδικά παλιότερα που δεν υπήρχε και ο αυστηρός έλεγχος της ΕΕ.

  Σχόλιο από Jacob | Νοέμβριος 17, 2008 | Απάντηση

 6. Εάν πρόσεχες στους ισολογισμούς της ΔΕΗ θα έβλεπες ότι το κόστος αμοιβών προσωπικού μειώνεται … .
  Αρα το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι σήμερα αυτό.
  Προσωπικά δεν θέλω ούτε ιδιωτική ΔΕΗ, ούτε Δημόσια (με την έννοια του υπουργού – αφέντη – ιδιώτη).
  Συμφωνώ με το άρθρο – πρόταση του ΙΝΚΑ. Η κοινωνία πρέπει να έχει τα ηνία της όποιας ΔΕΗ. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και ευθύνης των πολιτών. Η κοινωνία η ίδια με δικούς της θεσμούς και κανείς άλλος.

  Σχόλιο από Γιάννης Ιωάννου | Νοέμβριος 17, 2008 | Απάντηση

 7. Το ότι το κόστος μειώνεται δεν σημαίνει ότι δεν είναι αδικαιολόγητα υψηλό. Ύστερα η ΔΕΗ είναι επιχείρηση και δεν νομίζω ότι η κοινωνία είναι ικανός επιχειρηματίας. Δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Συνεπώς το μέλλον μάλλον θα ήταν αβέβαιο.

  Σχόλιο από Jacob | Νοέμβριος 17, 2008 | Απάντηση

 8. Φίλε με το όνομα Ιακώβ, πότε η «κοινωνία» έγινε επιχειρηματίας; και γιατί να είναι ;
  Η ΔΕΗ έγινε «επιχείρηση» όπως την εννοείς εσύ … δεν ήταν.
  Τα αποτελέσματα εμείς οι «μέτοχοι» τα βλέπουμε στην τσέπη μας.
  Ξυπνήστε !!! Συλλάβετε το «γίγνεσθαί» και μην γίνεστε φερέφωνα της ανοησίας.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Νοέμβριος 18, 2008 | Απάντηση

 9. Δηλ. το ΙΝΚΑ είναι υπερ του κρατισμού;

  Σχόλιο από Jacob | Νοέμβριος 18, 2008 | Απάντηση

 10. To INKA είναι κομμάτι της κοινωνίας. Δεν στηρίζεται ούτε σε ισχυρούς ιδιώτες, ούτε σε κομματικές εξαρτήσεις.
  Το ΙΝΚΑ είναι υπέρ μιας ΔΕΗ που άμεσα ελέγχει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  Το ΙΝΚΑ συνεπώς είναι υπέρ της Κοινωνικής ΔΕΗ με άμεσο έλεγχο και καθορισμό της δράσης της από την κοινωνία.
  Το ανωτέρω σημαίνει: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μπορεί να υλοποιηθεί από μία άμεσα εκλεγμένη από την κοινωνία επιτροπή ελέγχου της ΔΕΗ (προμήθειες, υπάλληλοι κλπ. θα ελέγχονται από την κοινωνική επιτροπή και όχι από το κράτος ή κάποιον κερδοσκόπο ιδιώτη). Η ίδια επιτροπή θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να φέρει στην επιφάνεια και να επιβάλλει προτάσεις που προέρχονται από την κοινωνία, παράπονα κλπ.
  Επίσης αναγκαίο είναι με ορισμένο αριθμό υπογραφών να μπορεί να προκληθεί πανελλαδική ψηφοφορία για κάποιο θέμα.
  Υπάρχει εκ μέρους μας πλήρες σχέδιο … .
  Πρέπει να αντιληφθείς και να αναγνωρίσεις ότι είτε ιδιωτική είτε κρατική η ΔΕΗ διοικείται με τον ίδιο «ιδιωτικό» τρόπο : ο κάθε υπουργός συμπεριφερόμενος ως αφεντικό – ιδιώτης θεωρεί την ΔΕΗ μαγαζί του και κάνει ό,τι θέλει … .
  Με αυτό τον τρόπο διοίκησης και οργάνωσης της οικονομίας είμαστε αντίθετοι και έχουμε βεβαίως πρόταση για κάτι άλλο.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Νοέμβριος 19, 2008 | Απάντηση

 11. Το πρόβλημα είναι ότι δεν περνάτε αυτό το κάτι άλλο στον κόσμο. Χρειάζεται πιο πολύ «διαφήμιση» του Ν.ΙΝΚΑ. Διαφορετικά πως θα ενδυναμωθεί;

  Σχόλιο από Jacob | Νοέμβριος 19, 2008 | Απάντηση

 12. Πρότεινε τον τρόπο. Το ν. ΙΝΚΑ είμαστε όλοι, εγώ και εσύ.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Νοέμβριος 19, 2008 | Απάντηση

 13. Διαφήμιση στην τηλεόραση. Αφίσες στον δρόμο.

  Σχόλιο από Jacob | Νοέμβριος 19, 2008 | Απάντηση

 14. Μήνυμα εννοείς … στην TV, αυτό είναι δωρεάν.
  Σκέψου ένα περιεχόμενο … .

  Για αφίσσες (που είναι και οικολογικά προβληματικές) δεν υπάρχουν χρήματα.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Νοέμβριος 19, 2008 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: