NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Καταθέτουμε συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των πετρελαιοειδών στην χώρα μας

Το Νέο ΙΝΚΑ σας γνωστοποιεί και επισημαίνει προς κάθε ενδιαφερόμενο τα ακόλουθα:

Α. Πετρελαιοειδή

Η, από 13/10/2008, μήνυσή μας για τις τιμές των πετρελαιοειδών έχει προκαλέσει την Εισαγγελική έρευνα και την μείωση των τιμών τους. Όμως, παρά τις μειώσεις, οι τιμές τους εξακολουθούν να είναι αναντίστοιχες και υψηλές. Για τον λόγο αυτό, είναι έτοιμη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, με επιπλέον στοιχεία που αφορούν την πορεία της τιμής κατά τις τελευταίες εβδομάδες και το συνολικό επίπεδό τους.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης οι τιμές είναι αδικαιολόγητα ψηλές και η συγκριτική μελέτη των στοιχείων δείχνει καταφανώς ότι πωλείται πανάκριβα. Η μηνυτήρια αναφορά και για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι επίσης έτοιμη.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και τις εταιρείες που εμπλέκονται στην παραγωγή και εμπορία του να μειώσουν άμεσα τις τιμές σε επίπεδα λογικά και μη αισχροκερδή.

Δίδουμε στην δημοσιότητα κάποια στοιχεία για να εννοήσουν πρακτικά οι καταναλωτές το τι συμβαίνει, ζητώντας απαντήσεις από τους υπεύθυνους.

Την 6/11/2008, το πετρέλαιο θέρμανσης εξήλθε από τα διυλιστήρια με τιμή 475,06 ανά τόνο και η αμόλυβδη βενζίνη με τιμή 326,76 Ευρώ ανά τόνο. Διαφορά τιμής 149 περίπου Ευρώ !!!, ποιος ο λόγος; ποια η αναλογία με το παρελθόν ; ποια η αιτιολογία της τεράστιας διαφοράς ; γιατί η διαφορά τιμής αυξάνει συνεχώς;

Ασύμμετρη είναι και η διαφοροποίηση των τιμών που προκύπτει από την σύγκριση : Στις 23/10/2008, η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης ήταν 364,04 Ευρώ ο τόνος (μείωση σε σχέση με σήμερα κατά 37,28 Ευρώ ή 10,2 % – μήπως την είδατε ; ). Την ίδια ημέρα, στις 23/10/2008 η τιμή διυλιστηρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 480,72 Ευρώ. Συνεπώς, η αντίστοιχη μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σε σχέση με σήμερα, ήταν της τάξεως μόλις των 5,66 Ευρώ ή 1,01% !!!. 10% μείωση η τιμή της αμόλυβδης – 1% του πετρελαίου θέρμανσης.

Αυτά, για να μην γίνει λόγος για το ποιοι απορροφούν την μείωση της βενζίνης, ούτε περαιτέρω συγκριτική αναφορά στην διαφορά τιμής βενζίνης, τιμής πετρελαίου και στο αν και πως η διαφορά αυτή αυξάνει περιέργως.

Ας ανατρέξουμε τώρα σε κάποια στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης των αρχών Δεκεμβρίου 2006, όταν το βαρέλι πετρελαίου είχε 64,24 δολάρια Η.Π.Α. (8/12/2006 πίνακας Υπουργείου) ήτοι 48,6 Ευρώ. Σήμερα, το ίδιο πετρέλαιο (Brent) έχει τιμή 58 δολάρια, δηλ. 45,4 Ευρώ (φθηνότερο σήμερα κατά 3,2 Ευρώ) . Το εντυπωσιακό είναι ότι τότε (8/12/2006), με ακριβότερη την 1η ύλη και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 0,56 Ευρώ το λίτρο !!!. Σήμερα και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τότε ήταν φθηνό, γιατί είναι περίπου 20% ακριβότερο; Υπάρχει αληθινή και πειστική αιτιολογία στους πολίτες ; και μην αρχίσουν κάποιοι τις δικαιολογίες με την αποθείωση και την αύξηση του Ε.Φ.Κ. κατά 0,003 Ευρώ ανά λίτρο. Αυτά τα έχουμε όλα μελετήσει…

Κύριοι των επιχειρήσεων, «ελέγχοντες» και «ελεγχόμενοι» μειώστε άμεσα τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και την βενζίνη.

Β. Με το, από 29/10/2008, δελτίο τύπου θίξαμε το ζήτημα στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Από την δημοσιοποίηση του δελτίου τύπου και μετά οι πολιτικοί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν πλέον αυτή την ορολογία μας. Δυστυχώς χρησιμοποιούν μόνο αυτή. Αναμένουμε τις οριστικές προτάσεις του κ. Υπουργού Οικονομίας και όχι μόνο φήμες ή σκέψεις, για να τοποθετηθούμε επ’ αυτών. Είναι σαφές ότι οι τράπεζες και η διαμεσολάβηση δεν αποτελούν πραγματική οικονομία.

Όσο για την κατανάλωση και τους καταναλωτές δεν έχουμε δει τίποτα ουσιαστικό. Η μεταφορά τεραστίων κονδυλίων από το σύνολο της κοινωνικής βάσης προς επικουρικούς παράγοντες της οικονομίας όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το επιτείνει και διευρύνει τα αδιέξοδα και τα κοινωνικά χάσματα. Εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει πραγματικές δυνατότητες πραγματικής ανάπτυξης, στους πολίτες καταναλωτές, σε αυτούς που συγκροτούν τον πραγματικό κοινωνικό ιστό και τάζει απροσδιόριστες και ανεπαρκείς ελεημοσύνες, ας φροντίσει τουλάχιστον να μην αφαιρεί από τα ελάχιστα που έχουν.

Εμείς σαν κίνημα της κοινωνίας θα κινηθούμε έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε τους πολίτες για όσα συμβαίνουν, να απαγορεύσουμε και να αποτρέψουμε νέες επιθέσεις εις βάρος τους και να προτείνουμε.

Όσα προτείναμε βεβαίως ισχύουν και θα τα επαναφέρουμε τακτικά, προσθέτουμε όμως και κάτι άμεσο και έκτακτο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των περιόδων που έρχονται στο επίπεδο της κοινωνίας και της κατανάλωσης και για αποφευχθεί κάθε αισχροκέρδεια:

Απαγόρευση αύξησης των τιμών όλων των αγαθών, των τιμολογίων υπηρεσιών και των μισθωμάτων για ένα έτος. Να καταγραφούν οι τιμές και να μην επιτραπεί καμία αύξηση (έστω και με την έννοια της ακυρότητας αυτής).

Advertisements

Νοέμβριος 10, 2008 - Posted by | 2008, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΤΙΜΕΣ, ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ | , , ,

16 Σχόλια »

 1. Παιδιά τι έγινε; Ακούσατε τίποτα για πιστωτικές κάρτες και επιτόκια, για Εθνική Τράπεζα;

  Σχόλιο από Ανέστης | Νοέμβριος 11, 2008 | Απάντηση

 2. Σήμερα υπήρχε μια συνέντευξη τύπου με ένα αίτημα – πρόταση.
  Εχουμε την θέση ότι πρέπει να γίνει συλλογική αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα.
  Βοήθα και εσύ να το προχωρήσουμε.

  Σχόλιο από DimKaramitsas | Νοέμβριος 11, 2008 | Απάντηση

 3. Μωρ’ εγώ να βοηθήσω αλλά για να γίνω μέλος σας πρέπει να πάω στην Εθνική Τράπεζα κι εγώ αυτό τον καιρό τους μποϋκοτάρω!!!

  Σχόλιο από Ανέστης | Νοέμβριος 12, 2008 | Απάντηση

 4. Πολύ σωστή παρατήρηση Ανέστη. Κι εγώ αυτή την εποχή μποϋκοτάρω την Εθνική Τράπεζα.

  Στείλε τη φόρμα για να γίνεις μέλος μας. Και έλα από τα γραφεία μας όποτε μπορέσεις να γνωριστούμε από κοντά.

  Σχόλιο από Σήλια | Νοέμβριος 12, 2008 | Απάντηση

 5. Καλησπερα, θα ηθελα να με ενημερωσετε σχετικα με την διαδικασια εγγραφης στο Νεο Ινκα…και με ποιον τροπο θα μπορουσα να βοηθησω ενεργα αν και μενω μονιμα Κερκυρα…επισης θα ηθελα να με ενημερωσετε αν μπορω να εχω καποια βοηθεια σχετικα με ενα προβλημα σε πιστωτικη καρτα
  ευχαριστω

  Σχόλιο από κωνσταντινος | Νοέμβριος 12, 2008 | Απάντηση

 6. @Κωνσταντίνος
  Για τη διαδικασία εγγραφής μπορείς να ενημερωθείς στο site μας http://www.newinka.gr Κωνσταντίνε.
  Φυσικά και μπορείς να βοηθήσεις ενεργά και από την Κέρκυρα. Έχουμε και στην Κέρκυρα πολλά μέλη μας που δραστηριοποιούνται και αναδεικνύουν προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Εγώ προσωπικά είμαι «λίγο» Κερκυραία και την επισκέπτομαι πολλές φορές το χρόνο.

  Στείλε μας email με το πρόβλημα σου με την πιστωτική κάρτα στο inka@newinka.gr και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για να δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

  Σχόλιο από Σήλια | Νοέμβριος 13, 2008 | Απάντηση

 7. Οδηγία προς τραπεζικώς ναυτιλομένους :
  Μην υπογράψετε συναίνεση σε κανένα αίτημα τράπεζας για αύξηση επιτοκίου.
  Σήλια δεν το κάνεις ένα θέμα στο site.
  Μόνο αυτό !!!.

  Σχόλιο από DimKaramitsas | Νοέμβριος 13, 2008 | Απάντηση

 8. Ανέστη, κόψε την πλάκα και πήγαινε μια βόλτα από τα γραφεία.

  Σχόλιο από DimKaramitsas | Νοέμβριος 13, 2008 | Απάντηση

 9. Εγω τις τράπεζες τις μποϋκοτάρω γενικώς εδώ και πολύ καιρό.
  Η Σήλια το ξέρει … .

  Σχόλιο από DimKaramitsas | Νοέμβριος 13, 2008 | Απάντηση

 10. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες…θα επικοινωνησω αμεσα μαζι σας για να σας ενημερωσω για το θεμα μου

  Σχόλιο από κωνσταντινος | Νοέμβριος 13, 2008 | Απάντηση

 11. O Κωνσταντινος είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.
  Μπράβο Κωνσταντίνε, παντού να στελεχώσουμε και να οργανώσουμε πυρήνες, ομάδες, παρέες πολιτών που κάνουν το κέφι τους προσφέροντας και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

  Σχόλιο από Babis o Flou | Νοέμβριος 15, 2008 | Απάντηση

 12. Φλου ευχαριστω για τα καλα σου λογια…ελπιζω πως συντομα θα οργανωθουν πολλοι τετοιοι πυρηνες σε καθε πολη…τερμα πια με ολους αυτους που εχουν μαθει να μας καροιδευουν και να το δεχομαστε αδιαμαρτυρητα…

  Σχόλιο από κωνσταντινος | Νοέμβριος 17, 2008 | Απάντηση

 13. γνωριζει κανεις αν κυκλοφορει στο διαδικτυο ο νεος νομος προστασιας δανειοληπτων? νομιζω οτι ειναι το ΦΕΚ 231 αλλα δεν ειμαι σιγουρος…αν γνωριζει καποιος ας μας ενημερωσει…

  Σχόλιο από κωνσταντινος | Νοέμβριος 17, 2008 | Απάντηση

 14. @ Kωνσταντίνος : Ν.3714/2008 (ΦΕΚ:231Α/07-11-2008)

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Νοέμβριος 19, 2008 | Απάντηση

 15. […] Καταθέτουμε συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για τις … […]

  Πίνγκμπακ από Μηνυτήρια αναφορά για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης | JusticeForGreece | Οκτώβριος 25, 2012 | Απάντηση

 16. To teseve masage

  Σχόλιο από Savassava | Ιανουαρίου 8, 2016 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: