NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Ομολόγησε ότι απέτυχε ο Χρήστος Φώλιας!

ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ομολόγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας. Δύο μήνες μετά την εφαρμογή της Αγορανομικής Διάταξης για την αναγραφή των εκπτώσεων στα τιμολόγια που εκδίδουν οι βιομηχανίες προς τα σούπερ μάρκετ, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι το μέτρο απέτυχε και τώρα το υπουργείο σκέφτεται να προχωρήσει σε νέα μέτρα. Όπως δήλωσε ο κ. Φώλιας, το υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση καθαρής τελικής τιμής για κάθε προϊόν αφού θα έχει αφαιρεθεί κάθε έκπτωση, πάσης φύσεως και για κάθε λόγο. Μάλιστα πιστωτικά σημειώματα θα κόβονται μόνο για επιστροφή αγαθών, ενώ τιμολόγια παροχής υπηρεσιών από πελάτη προς προμηθευτή δεν δικαιολογούνται και δεν θα εκδίδονται πλέον.

Τον αγνόησαν

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγκάζεται στην ουσία να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγάλες επιχειρήσεις εγχώριες και πολυεθνικές αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία σχετικά με τις εκπτώσεις που παρέχουν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, τουλάχιστον 20 μεγάλες εταιρείες δεν απέστειλαν στοιχεία σχετικά με τις εκπτώσεις που παρέχουν προς τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στις εκκλήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης απάντησαν ότι δεν σκοπεύουν να το κάνουν καθώς επικαλέστηκαν λόγους ανταγωνισμού υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η αγορά είναι ελεύθερη και δεν υποχρεούνται να δώσουν στοιχεία. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες τροφίμων και καλλυντικών που αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Ανάπτυξης και κατέχουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Advertisements

Σεπτεμβρίου 12, 2008 - Posted by | ΑΓΟΡΑ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, Καταναλωτικά | , , ,

4 Σχόλια »

 1. Και πόσα ακόμη θα αγνοήσουν από δω και πέρα να δείτε. Εσείς πάντως μην αγνοήσετε το http://www.champions-league.gr

  Σχόλιο από Βασιλική | Σεπτεμβρίου 22, 2008 | Απάντηση

 2. Φιλε διαφήμιση στην μπάλα μπήκες να κάνεις;

  Σχόλιο από DimKaramitsas | Σεπτεμβρίου 23, 2008 | Απάντηση

 3. Έχω καιρό να γράψω και λίγα λόγια θα πω ….
  Από τα 41 μέτρα που πήρε ο φίλος μας ο Φωλιας απόδειξε οτι ο προηγούμενος … ο υπουργός … ο γνωστός…. μαζί με τον υφυπουργό εκείνον που έλεγε πολλά άλλα δεν ξέρει που να κρυφτεί τώρα …. είχαν αφήσει πολλά παράθυρα ανοικτά και πολύ αέρας μπήκε και μας σήκωσε ψιλά μα πολύ ψιλά .
  και επειδή πέσαμε απότομα και χτυπήσαμε αρκετά για άλλη μια φορά πριν πείτε για άλλα νέα μέτρα δείτε άπλα 3 δικά μας μετρά απλά και ξάστερα.

  1 μέτρο

  ποιότητα και ασφάλεια αγαθών

  2.μέτρο

  σεβασμό στον καταναλωτή

  3.μέτρο

  τιμωρία στην αισχροκέρδεια.

  Σχόλιο από ο ευρών | Σεπτεμβρίου 23, 2008 | Απάντηση

 4. Παρά τα σφάλματα που έχει κάνει και πει ο Φώλιας μου είναι συμπαθής. Κάτι παλεύει … . Το πρόβλημα δεν είναι ο Φώλιας, αλλά η κοσμοθεωρία του, οι πολιτικές του θέσεις. Αυτές τον εμποδίζουν, όχι μόνο να σκεφτεί σαν κοινωνία και σαν λαός, αλλά και να λάβει ουσιαστικά μέτρα κατά της κερδοσκοπίας.
  Τώρα που ακόμα και οι πιο δύσπιστοι κατάλαβαν ότι ο νεο-φιλελευθερισμός είναι μαι θεωρία που φτιάχθηκε από ελάχιστους για να καταπιέσουν τους λαούς και να κυριαρχήσουν στον πλανήτη και παράλληλα μια θεωρία αποτυχημένη και επιζήμια για την ανθρωπότητα, είναι η ώρα των κοινωνιών.

  Σχόλιο από DimKaramitsas | Οκτώβριος 7, 2008 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: