NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Μαθήματα χορού και αυτοπροστασίας για συνταξιούχους των 400-500 ευρώ και εργαζομένους των 700 ευρώ από τον Χρήστο Φώλια

Ένοχοι οι καταναλωτές για την ακρίβεια! Αυτό είναι το πόρισμα του Υπουργού. 

Στον ζαλισμένο από την ακρίβεια καταναλωτή αναθέτει το κυνήγι των κερδοσκόπων ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ελέγχου των τιμών. Με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο ο Υπουργός προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητα του Υπουργείου του και των συνεργατών του να πατάξουν το τσουνάμι ακρίβειας που έχει πλέον γονατίσει τους καταναλωτές. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν δέσμη μέτρων για τον ανταγωνισμό και την ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος, ο κ. Φώλιας έριξε το γάντι στους καταναλωτές και τους προέτρεψε  να «τιμωρούν τους κακούς εμπόρους» οι ίδιοι, «γιατί όποιος έχει ανάγκη δεν μπορεί να επιδοθεί σε θεραπεία υπερκατανάλωσης». Και ο απλός πολίτης διερωτάται εάν ο καταναλωτής είναι εκείνος που πρέπει να τιμωρεί του κακούς εμπόρους, ο ρόλος του κυρίου Φώλια ποιος είναι τελικά? Να τιμωρεί τους καταναλωτές με το να τους αφήνει έρμαια στα χέρια των βιομηχάνων;   

Η παραδοχή αδυναμίας ελέγχου μίας κατάστασης, είναι μερικές φορές  γενναία, η επίρριψη ευθυνών  στους πλέον αναρμόδιους είναι τουλάχιστον  προκλητική αν όχι θρασεία. 

Σας παραθέτουμε την απαράδεκτη συνέντευξη του Υπουργού για να αντιληφθείτε το μέγεθος της κοροϊδίας που υφιστάμεθα ως πολίτες.

«Η ακρίβεια είναι χορός για δύο, όπως το τανγκό», είπε ο υπουργός.

Δημοσιογράφος: Είπατε ότι για την ακρίβεια χρειάζονται δύο: οι κερδοσκόποι και ποιοι άλλοι; Οι καταναλωτές;

Υπουργός: Χρειάζονται η αγορά και ο καταναλωτής. Στην αγορά ένας αγοράζει και ένας πουλάει. 

Δημοσιογράφος: Ποια είναι δηλαδή η ευθύνη του καταναλωτή; 

Υπουργός: Πρέπει να έχει καλύτερη ενημέρωση, να επιβραβεύει τον καλό και να τιμωρεί τον κακό έμπορο. 

Δημοσιογράφος: Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αφού υπάρχει το «shopping therapy», η καταναλωτική μανία, σε τι ευθύνεται ο καταναλωτής; 

Υπουργός: Αυτός που μπορεί, κάνει «therapy». Ο άλλος που έχει ανάγκη, όχι. 

Δημοσιογράφος: Οι έμποροι πετρελαίου απειλούν από την Παρασκευή να μη δώσουν πετρέλαιο θέρμανσης. 

Υπουργός: Θα πάρετε τις απαντήσεις πολύ σύντομα. 

Δημοσιογράφος: Τι απαντήσεις θα πάρουν οι έμποροι πετρελαίου; Απειλούν ότι δεν θα δώσουν πετρέλαιο από την Παρακευή.

Υπουργός: Θα το δούμε αν θα δώσουν ή δεν θα δώσουν.

Υπερακοντίζουν τις αυξήσεις του πετρελαίου τα τρόφιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ, και, ενώ τις αυξήσεις του πετρελαίου τις μετριάζει και τις περιορίζει ένας ισχυρότατος -παρά τις ατέλειες και την αμφισβήτηση της δημοκρατικής του νομιμοποίησης- μηχανισμός, δηλ. η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του καθορισμού της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, στα τρόφιμα η κερδοσκοπία οργιάζει. 

Τον τελευταίο χρόνο και μέχρι τον Ιανουάριο τα ζυμαρικά αυξήθηκαν 22,3%, το αλεύρι 20,9%, το βούτυρο γάλακτος 27,7%, το σπορέλαιο 27,3%, το ψωμί 14,5%, τα νωπά πουλερικά 11,6%, τα σκληρά τυριά 13,5%, τα αβγά 14,5%, το φυτικό βούτυρο 13%, τα όσπρια 12,2% κ.ο.κ. Ολα αυτά πάντα σύμφωνα με όσα καταγράφει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. 

Γιατί, λοιπόν, οργιάζει η κερδοσκοπία στα τρόφιμα; Διότι στην Ελλάδα του νεοφιλελευθερισμού και της άκρατης λειτουργίας της αγοράς λείπει ένας αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχων των τιμών. Δεν έχουμε κανένα θεσμικό όπλο, έλεγε προ ημερών ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Βλάχος, λες και δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που νομοθετεί.

«ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ»

Advertisements

Φεβρουαρίου 12, 2008 - Posted by | 2008

4 Σχόλια »

 1. Ο φώλιας είναι αυτός που απάντησε πρίν απο καιρό σε ερώτηση δημοσιογράφου για σοβαρά θέματα , «πονάνε ορε τα παλικάρια.?» τα παλικάρια είναι ο λαός. αλλα τέτοιος λαός είμαστε τέτοιους πολιτικούς έχουμε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας που τους ανεχόμαστε. αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν τίποτα για την χώρα τους κοιτάνε την τσέπη τους , μας δουλεύουν προκλητικά, και μας το παίζουν όλοι Ελληνάρες. για την πυρά είναι όλοι τους

  Σχόλιο από dim | Φεβρουαρίου 13, 2008 | Απάντηση

 2. Ο Φώλιας ως βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ., έμπορος, πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κλπ. είναι σαφές ότι έχει μεγαλοαστικές συνήθειες.
  Του αρέσει το «τάνγκο» .
  Ο λαός κύριε υπουργέ, η ελληνική κοινωνία, στο τάνγκο δεν επιδίδεται, κυρίως βλέπει να το χορεύουν άλλοι.
  Βεβαίως, το τάνγκο είναι χορός για δύο, είναι χορός ερωτικός.
  Για να σας ερμηνεύσω στις δηλώσεις σας κ. υπουργέ είναι σαφές ότι ο έρωτας αφορά εσάς και τους ομοιοεπαγγελματίες σας κερδοσκόπους.
  Εσείς χορεύετε, εμείς απλώς παρακολουθούμε, τον άκομψο χορό σας, τα παραπατήματα και τα ατοπήματα.
  Εάν μας δίνατε την θέση σας είναι σίγουρο ότι ο παρτενέρ μας θα έβγαινε με σοβαρές βλάβες από τον χορό και η πρώτη του απόπειρα για φιγούρα θα ήταν και η τελευταία του.
  Ομως μαέστρο εσείς κρατάτε τα κλειδιά της ορχήστρας και του χορού.
  Εμείς δεν μπορούμε παρά να γιουχάρουμε τον χορό σας και τα ερωτικά φιλιά σας στο στόμα των κερδοσκόπων.
  Στο απαίσιο και απεχθές θέαμα που παρουσιάζετε, εσείς και η κυβέρνησή σας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε άλλους χορούς, που εμείς οι Ελληνες γνωρίζουμε καλύτερα και θα σας αναγκάσουμε τελικά να χορέψετε, όπως Τσάμικο, Καλαματιανό, Καρσιλαμά και εν τέλει τον χορό της ιδιαίτερης πατρίδας σας, που απαιτεί πολλή ατομικότητα και μοναξιά : ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ !!! κ. Υπουργέ, αυτός θα είναι ο χορός σας.

  Οσο για το «θέλει δύο» που αναφέρατε, είναι σαφές ότι και η ερωτική πράξη θέλει δύο. Μήπως αυτό προτείνατε κ. υπουργέ ; και εσείς κ. υπουργέ μόνος σας ; τι κάνετε εσείς ως υπεύθυνος υπουργός ; επιδίδεστε στο έργο του Αυνάν; μόνος σας ;
  Για να μην νοιώθετε μόνος κ. υπουργέ και επειδή εμείς οι πολίτες καταναλωτές είμαστε πολύ περισσότεροι από εσάς και τους κερδοσκόπους της αγοράς θα σας έλεγα να προσέξετε μήπως το ερωτικό δίδυμο διευρυνθεί με την παρουσία μας (όπερ βεβαίως θα απεύχεσθε) , αλλά ξέρετε καμμιά φορά η πρόκλησις είναι ισχυροτέρα της βουλήσεως των βιαστών ………. .

  Ρε, άντε πάγαινε παραπέρα ….

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Φεβρουαρίου 13, 2008 | Απάντηση

 3. Εν ολίγοις κ. υπουργέ : φυλάξτε τα νώτα σας !!!!
  είναι ευαίσθητα από την υπουργική πολυθρόνα.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Φεβρουαρίου 13, 2008 | Απάντηση

 4. Ο σημερινός
  Υπουργός Ανάπτυξης , ως Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου το 2001 δήλωνε με αφορμή τα 30 χρόνια ζωής του ΙΝΚΑ
  Με την ευκαιρία των 30 χρόνων από της ίδρυσης του ΙΝΚΑ δεν μπορεί να μη θυμηθεί κάποιος , ευτυχώς χωρίς ίχνος νοσταλγίας , τα πέτρινα χρόνια που πέρασαν για τις σχέσεις εμπόρων με καταναλωτές. Σήμερα ( 2001) τα πράγματα άλλαξαν γιατί ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι ο καλύτερος σύμμαχος του καλού και « υγιούς» εμπορίου.
  Σήμερα 2008 μας λέει ότι για την Ακρίβεια φταίει και ο Καταναλωτής . Πράγματι φταίει ο Έλληνας Καταναλωτής και τότε και τώρα γιατί ανέχεται και δέχεται τις αρλούμπες που λένε από καθέδρας και τους προσκυνά ακόμα και δεν τους σιχτιρίζει.. Φτάνει πια το δούλεμα

  Σχόλιο από nikosthess | Φεβρουαρίου 13, 2008 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: