NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς!!!

«Φωτιά» παίρνουν σταδιακά από την Πρωτομαγιά οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΔΕΚΟ. Οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, και που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμα και το 150 τοις εκατό, έχουν ξεσηκώσει ήδη τις αντιδράσεις των επιβατών.

Οι αυξήσεις θα είναι σε δύο δόσεις μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών. Από την 1η Μαϊου θα υπάρχει μια ενιαία τιμή εισιτηρίου για όλα τα μέσα και θα κοστίζει 80 λεπτά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2009 θα φτάσει το 1 ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα τα εισιτήρια λεωφορείων και τρόλεϊ κοστίζουν 50 λεπτά, του τραμ 40 και 60 λεπτά, του ηλεκτρικού και του προαστιακού (εντός αστικής ζώνης) 70 λεπτά. Κατά 20 λεπτά, από 0.80 στο 1 ευρώ θα αυξηθεί και το εισιτήριο του μετρό από το νέο έτος.  

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 1.5.2008 ΑΥΞΗΣΗ (%) 1.1.2009 ΑΥΞΗΣΗ (%)
Λεωφορείων και τρόλεϊ 0,50  0,80 € 60 % 1 € 100%
Τραμ 0,40  0,80 € 100 % 1 € 150%
Ηλεκτρικού 0,60  0,80 € 33,3 % 1 € 66%
Προαστιακού (εντός αστικής ζώνης 0,70 € 0,80 € 14,3 % 1 € 43%
Μετρό 0,80 € 0,80 € 0 % 1 € 25%

Στην ουσία, καταργούνται όλα τα μεμονωμένα εισιτήρια μίας χρήσης και καθιερώνεται ένα ενιαίο εισιτήριο με το οποίο ο επιβάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί όσα μέσα θέλει για μιάμιση ώρα.

Οι τιμές των μηνιαίων καρτών μειώνονται κατά 14% περίπου σε σχέση με τις υπάρχουσες χρεώσεις, με τις τιμές αυτές να μένουν σταθερές και κατά τη διάρκεια του 2009. Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς από 38 ευρώ που κοστίζει σήμερα θα μειωθεί στα 35 ευρώ και η ετήσια από 380 ευρώ στα 350. Επίσης, θα εκδοθούν νέες κάρτες για ηλεκτρικό (25 ευρώ η μηνιαία) και μετρό (30 ευρώ η μηνιαία). Δεκαπλάσια θα είναι η τιμή των ετήσιων καρτών.

Οι τιμές των καρτών θα μείνουν σ’ αυτά τα επίπεδα και για το 2009, ενώ ως έχουν παραμένουν και οι εκπτώσεις των εισιτηρίων για τα Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες, τους φοιτητές, τους ανηλίκους και τις λοιπές ειδικές κατηγορίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ορισμένα αντίτιμα εισιτηρίων, μεταξύ των οποίων των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, θα παραμείνουν αμετάβλητα. 

Οι αυξήσεις πλήττουν περισσότερο τους περιστασιακούς χρήστες και τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους που χρησιμοποιούν τα φθηνά μέσα μεταφοράς, δηλαδή λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. 

Αυξήσεις έως και 15% αναμένεται να υπάρξουν από τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εξαιτίας της ανοδικής τιμής του πετρελαίου. Ήδη, η τιμή του ναύλου για τη Ρόδο από 49 ευρώ ανέβηκε στα 53.

Ο πληθωρισμός δεν κυμαίνεται γύρω στο 3,7 % ή κάνουμε λάθος;

«Ο Ευρών»

Advertisements

Φεβρουαρίου 11, 2008 - Posted by | 2008, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΕΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΟΡΓΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΤΙΜΕΣ, ΤΣΕΠΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | , , ,

2 Σχόλια »

 1. Καθίζηση αξιών και αξιοπρέπειας στα ΜΜΜ.

  Έρχονταν , έρχονται και ξανάρχονται στο στόμα του απλού πολίτη-καταναλωτή , χωρίς ποτέ να έχει μία ικανοποιητική απάντηση στα ερωτήματα :
  Για την αγιάτρευτη πληγή και ξιπασιά των διοικούντων τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίοι κατά το δοκούν βάζουν το χέρι τους βαθειά στην τσέπη μας , χωρίς ανάλογο αντιστάθμισμα .
  Γιατί οι εργατοπατέρες του κλάδου έχουν ξεχάσει ότι κάποτε υπήρξαν εργατόπαιδα , και δεν διαμαρτύρονται αποφασιστικά με έργα και προτάσεις για τις υπερβολικές αυξήσεις των εισητηρίων που πλήτουν κατά κανόνα τον συνταξιούχο και τον πολίτη των απλών διαδρομών .
  Γιατι αυξάνεται το κόστος ζωής , με αποτέλεσμα όλο και περισότεροι συμπολίτες μας να εγγίζουν τα όρια της φτώχειας;
  Η διαπίστωση είναι ότι ο μηχανισμός του κατεστημένου στον κλάδο των ΜΜΜ ισχυροποιείται όλο και περισσότερο , και λίγες φωνές διαμαρτυριών ακούγονται με λόγια , αλλά χωρίς δυνατότητα πράξεων .
  Όλο και λιγότεροι στις ημέρες μας αντιδρούν εκεί που θα πρέπει να αντιδρούν συνεχώς και συνειδητά.
  Και τώρα το ερώτημα έρχεται μόνο του .Ως πότε θα είμαστε απλοί παρατηρητές;
  Ποιός θα μας σώσει από τα άρρωστα κορμιά των εύκολων και ωραίων λόγων , της υποκρισίας , της εκλεκτικής αυταρέσκειας των ομιλούντων , κάτω από τον πλούσιο μανδύα της υποκρισίας , που κανείς τους δεν νοιάζεται για τον πολίτη της διπλανής πόρτας;
  Μόνοι ποτε? Ενωμένοι πάντοτε.

  Σχόλιο από Ο ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ | Φεβρουαρίου 11, 2008 | Απάντηση

 2. Αγαπητοί κύριοι .Η λύση είναι μία . Ξεχάστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς . Εχετε 2 επιλογές α) τα πόδια σας β) το αμάξι σας .

  Προτιμήστε τα πόδια σας …. είναι χαλαρωτικό κάνει καλό στην υγεία και θα σας κάνει πολύ γρήγορα να ξεχάσετε ότι αυτοί που κάνουν τις αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν φτερά …στα πόδια τους

  Σχόλιο από ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ | Φεβρουαρίου 11, 2008 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: