NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

«Φταίνε και οι καταναλωτές» για την ακρίβεια!

folias1.jpg To ταγκό του Χρήστου Φώλια…

Σαρωτικά είναι τα κύματα ακρίβειας σε όλη την αγορά, καθώς από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα οι προμηθεύτριες εταιρείες έχουν στείλει δυο φορές τιμοκαταλόγους με ανατιμήσεις «φωτιά» έως και κατά 30%. Από τις 15 Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν ανατιμήσεις στο αλεύρι κατά 30%, στα ζυμαρικά κατά 22,3%, στο γάλα από 3% έως και 11%.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιρρίπτει μερίδιο ευθύνης για την ακρίβεια και στους καταναλωτές. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας «η ακρίβεια είναι σαν το ταγκό. Θέλει δύο για να προκληθεί».

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δηλώνει ότι θα έχει δώσει στη δημοσιότητα τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Προϊδεάζει όμως τους καταναλωτές ότι δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Την ίδια ώρα τα καθαριστικά για το σπίτι από τα μέσα Φεβρουαρίου ανατιμώνται από 5% έως και 20%, τα γλυκά και τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής έως 15%, τα αλλαντικά κατά 8,5%. Τα παράπονα των καταναλωτών όμως δεν αφορούν μόνο στα είδη σούπερ μάρκετ αλλά και στα καύσιμα.

Αξιότιμε κ. Φώλια,

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, από τον παππού και τη γιαγιά που παίρνουν σύνταξη 350 Ευρώ, τους νέους των 700 ΕΥΡΩ (μικτά) και τους χαμηλόμισθους και γενικά οι οικογένειες των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, ΖΗΤΑΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!!

ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, κ. Υπουργέ μας…

«Μέλη του νέου ΙΝΚΑ»

Advertisements

Φεβρουαρίου 11, 2008 - Posted by | 2008, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ | , , ,

2 Σχόλια »

 1. Ο κ. Φωλιάς
  Υπουργός Ανάπτυξης της πιο ανίκανης κυβέρνησης , που έχει τα τελευταία χρόνια αυτός ο τόπος , φυσικό είναι να ρίχνει το φταίξιμο για την Ακρίβεια στους καταναλωτές , γιατί ως και αυτός ως Άρχοντας του Γένους των Εμπόρων ( πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος ) φροντίζει να υπερασπίζετε τα συμφέροντα της Αγοράς με τον καλύτερο τρόπο.
  Και φυσικά – κατά τον κ. Φώλια – φταίνε για την Ακρίβεια οι Καταναλωτές.
  Και φυσικά φταίνε οι Καταναλωτές γιατί δεν τον δείρανε , όταν στο τέλος του Νοεμβρίου του 2007 , όταν ενέκρινε τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. , έλεγε ότι οι αυξήσεις που ενέκρινε ήταν για το καλό μας.
  Και φυσικά φταίνε οι Καταναλωτές , όταν ακούγανε τον υφιστάμενο του υφυπουργό να μας διαλαλεί σε όλους τους τηλεοπτικούς χρόνους ότι συγκρατεί τις τιμές μέσα από συμφωνίες κυρίων και δεν τους δέρνανε και τους δύο.
  Και φυσικά φταίνε οι Καταναλωτές , όταν ό ανεπάγγελτος πρώην πρόεδρος της νεολαίας του κυβερνόντος κόμματος σημερινός Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή ( Ω!! τι μέγιστη ειρωνεία την προστασία των Καταναλωτών να είναι στα χέρια του Υπουργείο Εμπορίου!!! ) τον ανέχονται με όλες τις λαλακίες που κάνει και δεν τον έχουν σαπίσει στο ξύλο ακόμα.
  Και φυσικά φταίνε οι Καταναλωτές , όταν ανέχονται Ενώσεις Καταναλωτών – τάχα – των τριών και πέντε νοματαίων που προσκυνάν το Υπουργείο για να μην χάσουν τα ψίχουλα που τους δίνουν για ετήσια επιχορήγηση και δεν αντιστέκονται , προτιμώντας να ζουν από την οσμή των δικών τους πτωμάτων.
  Μια είναι η λύση , όπου τους βρείτε βαράτε τους , γιατί μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν , γιατί το ψέμα του τρόμε από αυτή την κυβέρνηση δεν πάει άλλο και καιρός είναι οι ανίκανοι , ανεπάγγελτοι και άχρηστοι να πηγαίνουν σπίτι τους και να λένε εκεί τα ψέματά τους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

  Σχόλιο από nikosthess | Φεβρουαρίου 11, 2008 | Απάντηση

 2. Ο Φώλιας ως βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ., έμπορος, πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κλπ. είναι σαφές ότι έχει μεγαλοαστικές συνήθειες.
  Του αρέσει το «τάνγκο» .
  Ο λαός κύριε υπουργέ, η ελληνική κοινωνία, στο τάνγκο δεν επιδίδεται, κυρίως βλέπει να το χορεύουν άλλοι.
  Βεβαίως, το τάνγκο είναι χορός για δύο, είναι χορός ερωτικός.
  Για να σας ερμηνεύσω στις δηλώσεις σας κ. υπουργέ είναι σαφές ότι ο έρωτας αφορά εσάς και τους ομοιοεπαγγελματίες σας κερδοσκόπους.
  Εσείς χορεύετε, εμείς απλώς παρακολουθούμε, τον άκομψο χορό σας, τα παραπατήματα και τα ατοπήματα.
  Εάν μας δίνατε την θέση σας είναι σίγουρο ότι ο παρτενέρ μας θα έβγαινε με σοβαρές βλάβες από τον χορό και η πρώτη του απόπειρα για φιγούρα θα ήταν και η τελευταία του.
  Ομως μαέστρο εσείς κρατάτε τα κλειδιά της ορχήστρας και του χορού.
  Εμείς δεν μπορούμε παρά να γιουχάρουμε τον χορό σας και τα ερωτικά φιλιά σας στο στόμα των κερδοσκόπων.
  Στο απαίσιο και απεχθές θέαμα που παρουσιάζετε, εσείς και η κυβέρνησή σας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε άλλους χορούς, που εμείς οι Ελληνες γνωρίζουμε καλύτερα και θα σας αναγκάσουμε τελικά να χορέψετε, όπως Τσάμικο, Καλαματιανό, Καρσιλαμά και εν τέλει τον χορό της ιδιαίτερης πατρίδας σας, που απαιτεί πολλή ατομικότητα και μοναξιά : ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ !!! κ. Υπουργέ, αυτός θα είναι ο χορός σας.

  Οσο για το «θέλει δύο» που αναφέρατε, είναι σαφές ότι και η ερωτική πράξη θέλει δύο. Μήπως αυτό προτείνατε κ. υπουργέ ; και εσείς κ. υπουργέ μόνος σας ; τι κάνετε εσείς ως υπεύθυνος υπουργός ; επιδίδεστε στο έργο του Αυνάν; μόνος σας ;
  Για να μην νοιώθετε μόνος κ. υπουργέ και επειδή εμείς οι πολίτες καταναλωτές είμαστε πολύ περισσότεροι από εσάς και τους κερδοσκόπους της αγοράς θα σας έλεγα να προσέξετε μήπως το ερωτικό δίδυμο διευρυνθεί με την παρουσία μας (όπερ βεβαίως θα απεύχεσθε) , αλλά ξέρετε καμμιά φορά η πρόκλησις είναι ισχυροτέρα της βουλήσεως των βιαστών ………. .

  Ρε, άντε πάγαινε παραπέρα ….

  Υ.Γ. το τραγουδάκι του Χ. Κλυνν «Μαλακα πιο Μαλακα» το ενθυμείστε; ε! ,δεν θα παιχτεί εις την παράστασην.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Φεβρουαρίου 13, 2008 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: