NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: «Έτσι σχεδιάζω το ψηφιακό σπίτι»

Με επίκεντρο τον χρήστη, ο Μπιλ Γκέιτς σχεδιάζει το ψηφιακό σπίτι του μέλλοντος δίνοντας έμφαση στην ψυχαγωγία και την επικοινωνία

Ένα σπίτι δκτυωμένο, γεμάτο με οθόνες στους τοίχους, τα τραπέζια, τα κινητά και τους υπολογιστές, όπου οι πληροφορίες ταξιδεύουν ασύρματα από συσκευή σε συσκευή και διευκολύνουν τη ζωή του χρήστη, οραματίζεται ο Μπιλ Γκέιτς για τα ερχόμενα χρόνια ή «τη δεύτερη ψηφιακή δεκαετία», όπως την αποκάλεσε στην ομιλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πέντε μήνες προτού αποχωρήσει από την προεδρία της Μicrosoft, ο ιδρυτής της εταιρείας βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της τελευταίας του περιοδείας με τη σημερινή του ιδιότητα. Με περιουσία που φτάνει τα 40 δισ. ευρώ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο του στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών στον Τρίτο Κόσμο μέσα από το έργο του στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Προέβλεψε ακόμα ότι καθώς θα συνεχίσει να αναπτύσσεται η ευρυζωνικότητα, το Internet θα «καταπιεί» τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης, όπως είναι η τηλεόραση δημιουργώντας νέες δυνατότητες τόσο για τις εταιρείες πληροφορικής, όσο και για όλους όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Και μιας δεν θα δρουν ανασταλτικά, ούτε η αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων, ούτε η πρόσβαση σε αυτά, το μόνο που πρέπει να αναπτυχθεί είναι το φιλικό interface – οι τρόποι διάδρασης δηλαδή των ανθρώπων με το περιεχόμενο αυτό.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Gates θεωρεί πως οι φωνητικές εντολές στα έξυπνα τηλέφωνα θα αναπτυχθούν περαιτέρω, ενώ το πληκτρολόγιο θα χάσει κάτι από τη σημερινή αξία του μπροστά στους νέους τρόπους διεπαφής που αναπτύσσονται σήμερα. Εις απόδειξη των λεγομένων του προηγήθηκαν δύο ολιγόλεπτα βίντεο για το mobile computing και τις εφαρμογές του εντυπωσιακού microsoft surface στη βιομηχανία. Ο Gates παρουσίασε και ζωντανά τις δυνατότητες του surface ενός κανονικού τραπεζιού με multitouch δυνατότητες, όπου μπορούν δηλαδή οι χρήστες του να χειρίζονται τα αρχεία ενός υπολογιστή με τα χέρια τους σαν να ήταν φυσικά αντικείμενα, είτε πρόκειται για φωτογραφίες είτε για βίντεο είτε για απλά έγγραφα. Λίγο αργότερα στη διπλανή αίθουσα, όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση του ΣΕΒ με τίτλο «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στο σύγχρονο κόσμο», ο Bill Gates ολοκλήρωσε τη φαντασίωσή του για το μέλλον, σημειώνοντας πως σε δέκα χρόνια η ανάγνωση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα εγκαταλείψουμε το χαρτί και θα τα έχουμε όλα στην οθόνη». Επίσης, επισήμανε ότι η βιντεο-συνδιάσκεψη θα αποτελεί μια απλή καθημερινή λειτουργία. Εκτίμησε ακόμη ότι η Microsoft θα συνεχίσει να ηγείται της αγοράς λογισμικού τα επόμενα χρόνια, με τις εκδόσεις των windows που ετοιμάζει.

Παρόλο που δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ο Bill Gates συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον συνόδευσε στα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας της εταιρείας στη Βασιλίσσης Σοφίας, ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλέπονται στη συμφωνία που υπέγραψε το 2006 ο υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Έξω από το Μέγαρο Μουσικής μέλη των οργανώσεων ελεύθερου λογισμικού Ανοικτού πηγαίου κώδικα μοίρασαν προκηρύξεις ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με τη Microsoft.

Advertisements

Φεβρουαρίου 4, 2008 - Posted by | 2008, INTERNET, MICROSOFT | , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: