NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Στο μποϋκοτάζ μας στη ΔΕΗ το ΥΠΑΝ απαντά με εξαίρεση του Νέου ΙΝΚΑ από την χρηματοδότηση των Ενώσεων Καταναλωτών

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 7-12-2007 με αριθμό πρωτοκόλλου Z1- 1619 , ο Υπουργός Ανάπτυξης εγκρίνει την επιχορήγηση 36 αναγνωρισμένων Ενώσεων Καταναλωτών με το συνολικό ποσό των 300.000,00 € (τριακόσιες χιλιάδες ευρώ), λαμβάνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει υπόψη, τη γενική δράση και τις προοπτικές τους. Τούτο άλλωστε, εν μέρει, αποτελεί και την επιταγή του νόμου, χωρίς η αιτιολογία αυτή να είναι και η πλέον σύννομη.

Ο νόμος άλλωστε επιτάσσει την ενίσχυση των ενώσεων καταναλωτών από το κράτος, καθώς τους στερεί την δυνατότητα σειράς ολόκληρης οικονομικών μέσων και πόρων. Η απόφαση αυτή οφείλει να είναι αντικειμενική, με βάση συγκεκριμένα, καθοριζόμενα εκ του νόμου κριτήρια και φυσικά όχι πολιτική – κομματική.

Τα αρμόδια όργανα του υπουργείου ανάπτυξης φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται πως χειρίζονται δημόσιο χρήμα, χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών και με βάση τις προσωπικές τους διαθέσεις, που δεν έχουν κανένα έρεισμα στο νόμο, παράνομα κατά την τεκμηρωιμένη άποψή μας, εξαίρεσαν το Νέο ΙΝΚΑ από την χρηματοδότηση, παρότι το το Νέο ΙNKA, αποτελεί μεταξύ άλλων την πολυπληθέστερη αναγνωρισμένη Ένωση Καταναλωτών από το 1996. Κατωτέρω αναλύεται και τι άλλο αγνόησαν και παρανόησαν (εκτός από τον θεσμικό τους ρόλο και τις επιταγές του νόμου) τα όργανα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Εν πρώτοις επισημαίνουμε ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου Ανάπτυξης μας τιμά και μας καταξιώνει στα μάτια των αδέσμευτων και ενεργών πολιτών. Είναι σαφές ότι, εξαιτίας της έντονης, ουσιαστικής και αδέσμευτης ενεργοποίησής του, το «Νέο ΙΝΚΑ», αποτελεί στόχο των κυβερνώντων.Το «Νέο ΙΝΚΑ», με εθελοντική κατά βάση εργασία των μελών, όχι μόνο επιβιώνει συνεχώς, αλλά καταφέρνει να οδηγεί στην δικαίωση χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο, επί των καταναλωτικών θεμάτων που τους απασχολούν, να μετέχει ενεργά στο ζητούμενο της καταναλωτικής παιδείας, να εκδίδει περιοδικά, να διοργανώνει συνέδρια (εθνικά & διεθνή), να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για κάθε εξέλιξη, να διατηρεί δικτυακό τόπο στο διαδίκτυο και να αγωνίζεται για κάθε θέμα που αφορά στους καταναλωτές και εν τέλει να διεκδικεί και να υπάρχει ως υπολογίσιμη συνιστώσα και φωνή των καταναλωτών.

Είναι σαφές, ότι ο αδέσμευτος και ουσιαστικός ρόλος της ενώσεώς μας δεν είναι αρεστός σε μία μεγάλη μερίδα των οικονομικά ισχυρών της χώρας και όσων τους εκφράζουν, αυτούς και τις επιδιώξεις τους, που βάλλονται από το σωματείο μας. Έτσι φαίνεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να αγνοεί τα στοιχεία που του προσκομίσαμε, τα οποία παρέπεσαν στο συρτάρι των πολιτικά ανεπιθύμητων, λες και ο νόμος προβλέπει την χρηματοδότηση μόνο των πολιτικά επιθυμητών στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία και όχι την χρηματοδότηση των ενώσεων που έχουν τις προϋποθέσεις που θέτει, χωρίς την μεσολάβηση πολιτικο-κομματικών κριτηρίων.

Στον ογκώδη φάκελο που μας ζητήθηκε και καταθέσαμε στο Υπουργείο για τις δράσεις μας κατά τα έτη 2006, 2007 αλλά και το σχεδιασμό δράσης μας για το 2008, προκειμένου να υπολογίσει το ποσό της επιβαλλόμενης από το νόμο χρηματοδότησής μας, αποστείλαμε λεπτομερή στοιχεία για τις προσπάθειες που κάνει το Νέο ΙΝΚΑ και σε τοπικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε συνεργασία με τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Έχουμε καταφέρει να κινούμαστε διαδικτυακά με ένα σύγχρονο και εύχρηστο site το οποίο τροφοδοτείται καθημερινά με θέματα που αφορούν στην προστασία του Έλληνα καταναλωτή.Από το site μας μπορεί ο καθένας να καταχωρεί την καταγγελία του για την οποία στη συνέχεια μεριμνούν οι εθελοντές σύμβουλοι καταναλωτών και οι νομικοί μας σύμβουλοι. Παράλληλα έχουμε αναπτύξει μια διαδραστική επαφή με τους πολίτες μέσω του blog μας και συνομιλούμε σε καθημερινή βάση μοιραζόμενοι τις σκέψεις αλλά και τους προβληματισμούς μας. Μόνο τις τελευταίες 15 μέρες στο blog μας και στο site μας μπήκαν και κατέθεσαν την άποψη τους πάνω από 40.000 πολίτες για το μποϋκοτάζ κατά των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Εκδίδουμε το περιοδικό μας το οποίο και αποστέλλουμε σε μέλη μας αλλά και το μοιράζουμε δωρεάν σε πολίτες στο μετρό και σε άλλα σημεία. Σε αυτό καλύπτονται πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν σε σύγχρονα καταναλωτικά ζητήματα, αλλά και έρευνες και μελέτες ειδικών επιστημόνων για την υγεία, το περιβάλλον, τους μετανάστες, τη διατροφή, τη διαφήμιση, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, την κοινωνική οικονομία, τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες.Φαίνεται πως οι δράσεις μας αυτές φαντάζουν αρνητικές στο Υπουργείο και για τον λόγο αυτό μας επιχορήγησε με το συνολικό ποσό των μηδέν (0) Ευρώ. Καλύτερα θα λέγαμε ότι οι δράσεις αυτές εκμηδενίζονται από τους κυβερνώντες, με βάση κριτήρια που δεν θέτει ο νόμος, ούτε μπορούν να τα εκφράσουν, διότι θα ομολογήσουν ότι παρανομούν εις βάρος του ελληνικού λαού.Εμείς με τις νόμιμες δικαστικές διαδικασίες θα τους προκαλέσουμε να προβάλλουν τα μη υφιστάμενα στο νόμο «κριτήρια» αυτά. Έχουμε μάλιστα την βεβαιότητα ότι θα βρεθούν σε τρομερό δίλημμα, διότι, αν το πράξουν θα ομολογήσουν κριτήρια παράνομα και, εάν δεν το πράξουν, θα ομολογήσουν πράξεις παράνομες, συνυπογράφοντας οι ίδιοι την βασιμότητα των αιτιάσεών μας.

Δεν θέλουμε να είμαστε αρεστοί σε κανένα υπουργό ή υφυπουργό, εμείς τα χιλιάδες μέλη του «Νέου ΙΝΚΑ» έχουμε αποφασίσει να κινηθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στον Έλληνα πολίτη και καταναλωτή, για να δημιουργηθεί αυτόνομο και ανεξάρτητο κίνημα πολιτών καταναλωτών. Αρεστοί θέλουμε να είμαστε στους συνανθρώπους και στους συμπολίτες μας και όχι στις κυβερνήσεις και σε ό,τι αυτές εκφράζουν.

Το Υπουργείο θεωρεί ότι μπορεί με τον τρόπο αυτό να φιμώσει τα χιλιάδες μέλη του σωματείου μας, ότι μπορεί να μας παρεμποδίσει στο αδέσμευτο έργο μας. Για μία ακόμα φορά το ενημερώνουμε με μία φωνή ότι σφάλλει, ότι είμαστε τόσο αποφασισμένοι όσο είναι και ο σκοπός μας δυνατός, ιερός, αγέρωχος, αταλάντευτος. Δεν μπορούν να μας νικήσουν, έρχονται και παρέρχονται τα πολιτικά πρόσωπα, εμείς όμως παραμένουμε όρθιοι στις επάλξεις, ανίκητοι και ακλόνητοι. Η φλόγα μας δεν σβήνει, αλλά θεριεύει, όταν βλέπει ποιοι είναι απέναντί της, τι πρεσβεύουν, τι επιδεικνύουν. Τους δόθηκε η ευκαιρία – φερθήκαμε μεγαλόψυχα και δεχθήκαμε την συγγνώμη τους – καθώς παρήλθαν οι πρώτοι ηττημένοι πολέμιοί μας, φαίνεται πως ήλθε η σειρά των επόμενων … .

Το «Νέο ΙΝΚΑ» θα είναι πάντα κοντά στον χιλιοταλαιπωρημένο κάτοικο αυτής της χώρας. Σε αυτόν και αυτήν που τους αφαιμάζουν συνέχεια, που τους στερούν την δυνατότητα όσων δικαιούνται ως άνθρωποι .

Όσο προσπαθούν, τόσο περισσότερο θα θεριεύει και θα ανθίζει το δέντρο που φυτέψαμε και θα προστατεύσουμε χιλιάδες άνθρωποι!!!

Advertisements

Ιανουαρίου 30, 2008 - Posted by | ΔΙΚΑΙΟ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ, ΝΕΟ ΙΝΚΑ, Νέο ΙΝΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ, NEW INKA | ,

32 Σχόλια »

 1. Δηλαδή επειδή το ΝΕΟ ΙΝΚΑ οργάνωσε το μποϋκοτάζ στη ΔΕΗ ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν του δίνει την νόμιμη επιχορήγηση;
  Ωραία τώρα αποδεικνύεται η δύναμη του μποϋκοτάζ που διοργανώθηκε!!!
  Μπράβο ρε παιδιά!!!
  Και εις άλλα με υγεία!!!

  Σχόλιο από Kali | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 2. Αυτό είναι εντελώς παράνομο!
  Εννοείται φαντάζομαι ότι θα φάνε μηνύσεις…

  Σχόλιο από Alex | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 3. Ένα ποιηματάκι αφιερωμένο από τα παιδάκια του «νέο ΙΝ.ΚΑ.»
  στον κ. Υπουργό και στον κ. Υφυπουργό Ανάπτυξης της χειρότερης κυβέρνησης που είχε ποτέ ο τόπος.

  Θυμάστε το παλιό παιδικό τραγουδάκι «δεν περνάς κυρά – Μαρία»
  Τα παιδάκια του «νέο ΙΝΚΑ» το διασκεύασαν και το αφιερώνουν στους ανωτέρω.
  Πάμε όλοι μαζί το τραγουδάκι μας:

  Το υπουργείο τ’ αγαπάω
  Το αγαπώ, το αγαπώ
  Το υπουργείο τ΄αγαπάω
  Πω, πω, πω, πω πω

  Των Ελλήνων τα λεφτάκια
  Πω, πω, πω – πω, πω, πω
  Τα μοιράζει όπου θέλει
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Σαν να ήτανε δικά του
  Πω, πω, πω – πω, πω, πω
  Και τα δίνει όπου θέλει
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Των Ελλήνων τα λεφτάκια
  Δεν είναι του υπουργού
  Να τα δίνει όπου θέλει
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Των Ελλήνων τα λεφτάκια
  Είναι ιδρώτας του λαού
  Και ο νόμος λέει κάτι
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Λέει ο νόμος να τα δίνει
  Πω, πω, πω – πω, πω, πω
  Σ΄όλους , σ’ όλους τους νομίμους
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Γιατί άμα δεν τα δώσεις
  Πω, πω, πω – πω, πω, πω
  Θα την φας την μήνυσή σου
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Να τα δίνεις σ’ άλλους έχεις
  Πω, πω, πω – πω, πω, πω
  Και σε μας να μην τα δίνεις
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Και να τον πατάς το νόμο
  Πω, πω, πω – πω, πω, πω
  Δεν είναι δικαίωμά σου
  Πω, πω, πω – πω -πω

  Γιατί τότε θα στις βρέξω
  Πω, πω, πω – πω, πω, πω
  Και θα σου τις ρίξω όλες
  Στον πω πω – πω –πω

  by dimkaramitsas

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 4. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης και την ηγεσία του
  που μας αγνοούν γιατί μας κάνουν πιο δυνατούς.
  Λυπούμαστε όμως που διαπιστώνουμε ότι όλα στη χώρα μας λειτουργούν συντεχνιακά.
  Υποσχόμαστε σε όλους αυτούς που μας στηρίζουν ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα το έργο μας.
  Άλλωστε σε όλες μας τις δράσεις κινητήριος δύναμη μας είναι οι πολίτες και όχι οι επιταγές του υπουργείου.

  Σχόλιο από Σήλια | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 5. Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι έχουμε πικραθεί που δεν είμαστε στις λίστες με τις επιχορηγήσεις.
  Το Υπουργείο μας αγνοεί επιδεικτικά για άλλη μια φορά ίσως για να μας φιμώσει. Δεν θα τα καταφέρει!
  Ίσα ίσα ως Ένωση Ενεργών Πολιτών απαλλαγμένης από δεσμεύσεις και περίεργες χρηματοδοτήσεις θα είμαστε ANEΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΙ.
  Δεν χρειαζόμαστε τα κονδύλια του Υπουργείου για να δράσουμε!
  Έχουμε τα μέλη μας και τους απλούς πολίτες που με την εμπιστοσύνη τους στέκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν! Όπως έκαναν και με το μποϋκοτάζ κατά των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ;

  Σχόλιο από Lida | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 6. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ …..

  ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2006 ΕΥΡΩ « ΜΗΔΕΝ »

  ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2007 ΕΥΡΩ « ΜΗΔΕΝ »

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ « ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ »

  ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ…ΚΥΡΙΟΙ..

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΝ ΗΜΕΡΑ.

  ΑΛΛΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ?

  ΕΙΧΑ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΛΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ….

  1. ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

  ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ,ΓΙΑ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ‘ΚΑΡΤΕΛ ‘ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ….ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΝΗΡΑ .
  ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕ ΞΕΧΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΗΛΗΣΕΙ ΛΕΕΙ ΜΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΒΟΣΚΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.

  2. ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

  ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΟΧΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ( ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΟΓΧΟ ).

  3. ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ ΜΑΓΓΙΝΑ . ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
  ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΑ 155.ΟΟΟ ΕΥΡΩ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ …
  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΛΥΣΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΝΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΕΤΑΠΙΣΤΟΣ.

  ΜΙΑ 4 ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ , ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ . ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ …

  ΕΨΑΧΝΑΝ ,ΕΨΑΧΝΑΝ ,ΕΨΑΧΝΑΝ ….. 2 ΜΗΝΕΣ .

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ,ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΞΙΑΣ 10 + 6 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ.

  ΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

  ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ

  ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ …ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ…

  Σχόλιο από ο " ευρων " | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 7. ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2008 ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.

  ΠΑΙΧΝΙΔΙ 535 ( ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ )

  ΥΠΑΝ – NEO INKA

  NIKH ΥΠΑΝ 1,1 ΑΠΟΔΟΣΗ
  ΝΙΚΗ ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ 0,000001

  ΚΟΥΠΟΝΙ 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 3/9/2009

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ( ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ )ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

  ΥΠΑΝ – ΝΕΟ ΙΝΚΑ.

  ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 2 ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ …

  Σχόλιο από petros | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 8. ΤΙ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΝ….

  ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΣΕΝΑΡΙΟΥ.

  Σχόλιο από ΜΙΣΘΟΣ 700 | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 9. ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ , ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ.

  ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ …..

  Σχόλιο από ο " ευρων " | Δεκέμβριος 21, 2007 | Απάντηση

 10. Ean kaneis kai allo mpoykotaz ua se valoun na pliroseis.

  Apa pa pa pa….

  Ntropi.

  Σχόλιο από petros | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 11. που πας ρε καραμητσο χωρις σπονσορα ???

  Σχόλιο από HERO HERO | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 12. Το Νέο ΙΝΚΑ κάνει μποϊκοτάζ στις επιλογές του Υπουργείου / Κυβέρνησης που θίγουν τους πολίτες
  Φυσικό δεν είναι να αναγνωριστεί η δράση του από το Υπουργείο / Κυβέρνηση και να μην του δώσει δεκάρα ;

  Τόσο μεγάλη αναγνώριση δεν την περιμέναμε, είναι τιμή μας κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνετε την δράση μας
  Σας ευχαριστούμε

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 13. […] Στο μποϋκοτάζ μας στη ΔΕΗ το ΥΠΑΝ απαντά με εξαίρεση το… Δεκέμβριος 21, 2007 Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 7-12-2007 με αριθμό πρωτοκόλλου Z1- 1619 , ο Υπουργός Ανάπτυξης εγκρίνει την επιχορήγηση 36 αναγνωρισμένων Ενώσεων Καταναλωτών με το συνολικό ποσό των 300.000,00 € (τριακόσιες χιλιάδες ευρώ), λαμβάνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  υπόψη, τη γενική δράση και τις προοπτικές τους. Τούτο άλλωστε, εν μέρει, αποτελεί και την επιταγή του νόμου, χωρίς η αιτιολογία αυτή να είναι και η πλέον σύννομη. […]

  Πίνγκμπακ από Το “νέο ΙΝ.ΚΑ.” επιβραβεύεται για τις προσπάθειές του με την μη χορήγηση κρατικής επιδότησης « Διάλογος για την Κοινωνία | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 14. Μας ρωτούν ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο μποϋκοτάζ στη ΔΕΗ.

  Βάσει των τηλεφωνημάτων και των e-mail που λάβαμε η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ!!!

  Βάσει των καταστάσεων κατανάλωσης της ΔΕΗ δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμα, διότι δεν μας τις έχουν δώσει φυσικά ακόμα!!!

  Βάσει της εξαίρεσης μας από τις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης φαίνεται ότι η ανταπόκριση του κόσμου στην Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και το μποϋκοτάζ ήταν
  ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Σχόλιο από Σήλια | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 15. […] Στο μποϋκοτάζ μας στη ΔΕΗ το ΥΠΑΝ απαντά με εξαίρεση το… […]

  Πίνγκμπακ από Το “νέο ΙΝ.ΚΑ.” επιβραβεύεται για τις προσπάθειές του με την μη χορήγηση κρατικής επιδότησης « Διάλογος για την Κοινωνία | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 16. Ευχαριστούμε κ. Υπουργέ για την «επιβράβευση»!
  Τώρα ξέρουμε ότι οδεύουμε σωστά για να προστατεύσουμε μόνοι μας τα συμφέροντα μας ως ενεργοί πολίτες-καταναλωτές!!!

  Σχόλιο από Λήδα Ανδριανού | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 17. Για το μποϋκοτάζ μας έκοψαν την επιχορήγηση…
  Για την συλλογική αγωγή κατά των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ τι θα μας κόψουν;

  Σχόλιο από Σταύρος | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 18. Σαν δεν ντρέπονται…

  Σχόλιο από Νίνα | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 19. Εμείς Σταύρο θα τους κόψουμε…την αλλαζονεία…τη φόρα… τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

  Σχόλιο από Δανάη | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 20. Γιατί κ. καραμανλο-υπουργέ;
  Τι σου χρωστάμε χρονιάρες μέρες να τρέχουμε στους εισαγγελείς για να κάνουμε μηνύσεις και στο Συμβούλιο Επικρατείας αιτήσεις ακυρώσεως για την αναιτιολόγητη παράνομη απόφασή σου;

  Η πλάκα είναι ότι μας προκαλεί χαρά.
  Δεν το κάνουμε για τα χρήματα.
  Το κάνουμε για να καταδείξουμε το μέγεθος της παρανομίας, της αλαζονίας, της κατάληψης του κράτους.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 21. Και που είσαι υπουργέ
  εμείς δεν γλύφουμε κανέναν (να το ξέρεις) δεν παρακαλάμε
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 22. Κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ Γραμματέα,
  δεν σας πληροφόρησαν οι προκάτοχοι σας ότι σε κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ εμείς απαντάμε με μηνύσεις, αγωγές και αιτήσεις ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας;
  Δεν ξέρατε…δεν ρωτούσατε;

  Σχόλιο από Στέλλα | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 23. Τη διασκευή του τραγουδιού «Δεν περνάς κυρα-Μαρία» λέω να την ηχογραφήσουμε και να τη στείλουμε χριστουγεννιάτικο μποναμά στους υπευθύνους του ΥΠΑΝ μαζί βέβαια με αντίγραφο της συλλογικής αγωγής κατά αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

  Σχόλιο από Ελεάνα | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 24. une nouveux creation par les enfants de «nouveux INKA»
  (Μία νέα δημιουργία από τα παιδιά του «νέο ΙΝ.ΚΑ.»)

  Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τον κ. υπουργό και τον κ. πρωθυπουργό.
  (από τον δίσκο που ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση για να μας πάρει και τα ρέστα για να τα δώσει στους αναξιοπαθούντες του Κολωνακίου και της Εκάλης)

  Καλήν εσπέραν υπουργέ
  Κι αν θέλεις κι αν δεν θέλεις
  Θ’ ακούσεις τα μαντάτα μας
  Και ύ- και ύστερα θα τρέχεις

  Ότι κι αν θέλεις κάνε μας
  Εμείς, εμείς δεν σταματάμε
  Θα σου τα ψέλνουμε συχνά
  Τον κό- τον κόσμο θα κοιτάμε

  Εσυ κι οι φίλοι σου οι καλοί
  Μας ε- μας έχουν καταγδύσει
  Βάζουν στην τσέπη τα λεφτά
  Και ποιός και ποιός μπορεί να ζήσει

  Αυξήσεις έγιναν παντού
  Και η και η Ελλάδα πρώτη
  Πρωτή σ΄ ακρίβεια και κλεψιά
  Σε ό- σε όλη την Ευρώπη

  Για να κερδίζουν κολλητοί
  Κουμπά – κουμπάροι και κουμπάρες
  Κρατάς το κλεφτοφάναρο
  Κι όλο κι ολό μας λες παπάρες

  Θα συγκρατήσεις τις τιμές
  Και την και την κερδοσκοπία
  Στα ψέμματά μας χόρτασες
  Και στην – και στην πολυλογία

  Παρτό χαμπάρι υπουργέ
  Πως ό, πως ό,τι και να κάνεις
  Εμείς θα στο φωνάζουμε
  να ξέ- να ξέρεις και να χάνεις

  Θα ψέλνουμε στον υπουργό
  Τα χά-, τα χάλια που ‘χει κάνει
  Θηλιά στου κάθε Ελληνα
  Το τρα- το τραγικό κεφάλι

  Και να το ξέρεις υπουργέ
  Να μην, να μην ξανατολμήσεις
  Του νέου ΙΝΚΑ τα παιδιά
  Μην τα, μην τα ξανά- αψηφήσεις

  Γιατί είναι ζόρικα παιδιά
  Και α- και αποφασισμένα
  Γιορτές να σου χαλάσουνε
  Να ρι- να ρίξουνε και σένα

  Εδώ που τραγουδήσαμε
  Ανθρώ – ανθρώποι να γενείτε
  Κι ολοί πολίτες απαιτούν
  Να πά – να πάτε να … πλυθείτε

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 25. Για να διορθώσουμε και τα γαλλικά μας :

  une nouvelle creation par les enfants de “nouveaux INKA”
  (Μία νέα δημιουργία από τα παιδιά του “νέο ΙΝ.ΚΑ.”)

  Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τον κ. υπουργό και τον κ. πρωθυπουργό.
  (από τον δίσκο που ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση για να μας πάρει και τα ρέστα για να τα δώσει στους αναξιοπαθούντες του Κολωνακίου και της Εκάλης)

  Καλήν εσπέραν υπουργέ
  Κι αν θέλεις κι αν δεν θέλεις
  Θ’ ακούσεις τα μαντάτα μας
  Και ύ- και ύστερα θα τρέχεις

  Ότι κι αν θέλεις κάνε μας
  Εμείς, εμείς δεν σταματάμε
  Θα σου τα ψέλνουμε συχνά
  Τον κό- τον κόσμο θα κοιτάμε

  Εσυ κι οι φίλοι σου οι καλοί
  Μας ε- μας έχουν καταγδύσει
  Βάζουν στην τσέπη τα λεφτά
  Και ποιός και ποιός μπορεί να ζήσει

  Αυξήσεις έγιναν παντού
  Και η και η Ελλάδα πρώτη
  Πρωτή σ΄ ακρίβεια και κλεψιά
  Σε ό- σε όλη την Ευρώπη

  Για να κερδίζουν κολλητοί
  Κουμπά – κουμπάροι και κουμπάρες
  Κρατάς το κλεφτοφάναρο
  Κι όλο κι ολό μας λες παπάρες

  Θα συγκρατήσεις τις τιμές
  Και την και την κερδοσκοπία
  Στα ψέμματά μας χόρτασες
  Και στην – και στην πολυλογία

  Παρτό χαμπάρι υπουργέ
  Πως ό, πως ό,τι και να κάνεις
  Εμείς θα στο φωνάζουμε
  να ξέ- να ξέρεις και να χάνεις

  Θα ψέλνουμε στον υπουργό
  Τα χά-, τα χάλια που ‘χει κάνει
  Θηλιά στου κάθε Ελληνα
  Το τρα- το τραγικό κεφάλι

  Και να το ξέρεις υπουργέ
  Να μην, να μην ξανατολμήσεις
  Του νέου ΙΝΚΑ τα παιδιά
  Μην τα, μην τα ξανά- αψηφήσεις

  Γιατί είναι ζόρικα παιδιά
  Και α- και αποφασισμένα
  Γιορτές να σου χαλάσουνε
  Να ρι- να ρίξουνε και σένα

  Εδώ που τραγουδήσαμε
  Ανθρώ – ανθρώποι να γενείτε
  Κι ολοί πολίτες απαιτούν
  Να πά – να πάτε να … πλυθείτε

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 26. κ. Πρωθυπουργέ , κ. υπουργέ της Αναπτύξεως

  Πρέπει να γνωρίζεις ότι εκτός από τους Ταλιμπάν
  υπάρχουν και οι Ινκαμπάν.

  Το ό,τι μας μισείς μας δυναμώνει.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 27. ΔΕΝ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Ε!!!! ΚΑΙ

  Γιατί απορείτε που δεν σας δόθηκε η νόμιμη επιχορήγηση και φέτος ? Δεν το περιμένατε ?
  Αυτό έλλειπε να επιχορηγούν αυτούς που κάνουν ημερίδες με διεθνή απήχηση για την μεγάλη κλεψιά στα φάρμακα. Τους αντίθετους στον νέο νόμο για την προστασία του καταναλωτή, που φιμώνει το καταναλωτικό κίνημα με το να το βάζει, βάσει του νόμου, κριτές του τους έμπορους και τους βιομηχάνους . Τι θέλατε και αυτό το μποϊκοτάζ στην ΔΕΗ .
  Δεν διαπιστώσατε το πως ανταμείβουν αυτούς που από τα Μ.Μ.Ε. εκείνες τις μέρες διαλαλούσαν ότι είναι κατά του μποϊκοτάζ, δηλαδή κατά των συμφερόντων των καταναλωτών , αλλά είναι μόνο κατ΄ όνομα ενώσεις προστασίας των καταναλωτών . Τα αφεντικά είτε έμποροι, είτε βιομήχανοι διατάζουν και το υπουργείο τοις εκείνων ρήμμασι πιθωμένο , είναι φυσικό να μην σας επιχορηγεί .
  Αυτό είναι ένα ακόμα παράσημο στο νέο ΙΝΚΑ , που δείχνει τι είναι Αδέσμευτο, Ακηδεμόνευτο , Ανεξάρτητο και Αυτοδύναμο Καταναλωτικό Κίνημα.
  Άλλωστε τι περιμένατε από έναν υφυπουργό που ομολογεί δημόσια ότι είναι ανίκανος να ελέγξει την Αγορά ( flash 21/12/2007) και με αψιμαχίες με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Β. θέλει να μας πείσει για την κρατική αδυναμία να έχει πολιτικές συγκράτησης τιμών, όχι χάριν του τιμαρίθμου, αλλά καθαρές τιμές σε καθαρά προϊόντα. Βέβαια αυτό είναι η μεγάλη ιδεολογική αδυναμία του κυβερνόντος κόμματος ( των ημετέρων , των κουμπάρων και των γκομενών ) να προστατέψουν τα ελληνικά νοικοκυριά από την ακρίβεια, γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει τα ολιγοπώλια , τα μονοπώλια, τα καρτέλ.
  Τιμή σας που δεν επιχορηγήστε από το ΥΠΑΝ . Άλλωστε αυτό το κυβερνητικό σχήμα θα πέσει από τις ανομίες του πολιτικές και ηθηκές.

  Σχόλιο από nikosthess | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 28. Το πασοκ οφειλει να κανει επερωτηση στη Βουλη γι τα κρητηρια επιλογηε των υπο -επιχορηγηση καταναλωτικων Σωματειων καθως και τα αιτια αποκλεισμου του μεγαλυτερου και πιο δημοφιλους απο ολα του ΙΝΚΑ…
  Αν απο τη συζητηση προκυωει πολιτικη σκοπιμοτητα να ζητηθει η παραιτηση του Υπουργου Αναπτυξης και αν δεν γινει δεκτο το αιτημα να γινει γενικη απεργια ολων των Σωματειων της Χωρας και των ΔΕΚΟ σε ενδειξη συμπαραστασης για την προσπαθεια φιμωσης του λαικου κινηματος

  Σχόλιο από Παναγιωτης Κανελλοπουλος | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 29. Θελω να γινω μελος στο Νεο ΙΝΚΑ..

  πως γινεται;

  Σχόλιο από papaioannou | Δεκέμβριος 22, 2007 | Απάντηση

 30. Προσωπικά ευχαριστώ και τους τρεις φίλους (Νίκο, Παναγιώτη, Γιάννη) για τις πρωτοβουλίες.
  Είναι σαφές ότι το νέο ΙΝΚΑ μετατρέπεται σε αντισυστημικό εχθρό της κερδοσκοπικής λογικής της αγοράς, σε συμμετρική απειλή κατά του συστήματος κερδοσκοπίας της αγοράς. Στην λογική της λειτουργίας εντός των τειχών, χρειάζεται και την συστημική προσέγγιση των πραγμάτων για να προωθήσει και την συστημική αντίδραση ως μέσο συσπείρωσης και συνειδητοποίησης των πολιτών, για μιά άλλη κοινωνία και για άλλες διανθρώπινες σχέσεις.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 23, 2007 | Απάντηση

 31. Αγαπητέ Γιάννη, αγαπητοί φίλοι καλημέρα,
  Θα ήθελα να ευχηθώ με αφορμή τις άγιες αυτές ημέρες υγεία και ευτυχία σε όλους.
  Εκ μέρους του νέου ΙΝΚΑ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για όλη τη στήριξη και τη συμμετοχή στις προσπάθειες μας τον τελευταίο καιρό. Η στήριξη αυτή μας έκανε να αισθανθούμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από μια παρέα «αιθεροβαμόνων» που προσπαθούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο και τη νοοτροπία του και ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που σκέφτονται όπως εμείς!
  Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε στο blog την επιθυμία του Γιάννη να γίνεις μέλος του νέου ΙΝΚΑ. Γιάννη είναι μεγάλη τιμή για μας να γίνεις μέλος μας και σ’ ευχαριστούμε!!!

  Για όσους θέλουν να γίνουν μέλη μας:
  Στο site http://www.newinka.gr και στο σημείο που αναφέρεται στο ‘‘Γίνε μέρος της λύσης. Γίνε μέλος του νέου ΙΝΚΑ’’ συμπληρώνετε τα στοιχεία σας. Ο νόμος μας επιβάλλει να διαθέτουμε όλα αυτά τα στοιχεία των μελών (άρθρο 13, παράγραφος 5 του Ν. 2251/1994, όπως ισχύει).
  Το νέο ΙΝΚΑ δεσμεύεται φυσικά για την αυστηρή τήρηση του απορρήτου των προσωπικών στοιχείων των μελών του.

  Ο καθένας συνεισφέρει όπως μπορεί στο σκοπό μας. Άλλοι με τη δραστηριοποίηση τους και άλλοι με την συμβολική ετήσια χρηματική συνδρομή για τη διατήρηση των γραφείων και της λειτουργικής υποδομής.
  Θέλουμε να ξέρετε ότι οποιοδήποτε θέμα, μπορούμε να το αναδείξουμε και να το προωθήσουμε μαζί.
  Σήλια

  Σχόλιο από newinka | Δεκέμβριος 23, 2007 | Απάντηση

 32. Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά

  Σχόλιο από katagelies.gr | Δεκέμβριος 30, 2007 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: