NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

STOP στην ασυδοσία των ινστιτούτων αδυνατίσματος

Φρένο στην ασυδοσία των ινστιτούτων αδυνατίσματος, αλλά και στις χρεώσεις μέσω πιστωτικών καρτών με τις οποίες συνεχίζουν να επιβαρύνονται οι πελάτες των γυμναστηρίων και των ινστιτούτων αδυνατίσματος ακόμη και όταν διακόπτουν τη σύμβαση μαζί τους έχει τεθεί με την Υπουργική Απόφαση Ζ1-1262/2007.

Με την υπουργική αυτή απόφαση τίθεται πλαφόν στις προκαταβολές που ζητούν τα κέντρα αδυνατίσματος- αισθητικής και τα γυμναστήρια από τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να υπαναχωρήσουν εντός 30 ημερών από την επομένη της παραλαβής του πρωτότυπου της σύμβασης. Σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση υποχρεούται να επιστρέψει στον καταναλωτή τυχόν εισπραχθέντα χρηματικά ποσά ή να τον απαλλάξει από την πληρωμή δόσεων ή υπολοίπου οφειλής, που έχει χρεωθεί σε πιστωτική κάρτα και δεν αντιστοιχεί σε υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί.

Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι τράπεζες, οι οποίες θα στραφούν κατά της επιχείρησης για τη διεκδίκηση ποσών τα οποία ενδεχομένως της έχουν προκαταβάλει για υπηρεσίες που δεν παρασχέθηκαν, στην περίπτωση που η πληρωμή έγινε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας

Το νέο ΙΝΚΑ σας ενημερώνει ότι:

 • Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε και είναι υποχρεωμένοι να σας δώσουν σε πρωτότυπο το έγγραφο της σύμβασης που υπογράψατε.
 • Η σύμβαση θα πρέπει να περιλαμβάνει:

– τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (αριθμός άδειας λειτουργίας, επωνυμία, διεύθυνση, κ.λ.π)
– αναλυτική περιγραφή των προγραμμάτων που αυτή αφορά
– τους όρους εκτέλεσης της σύμβασης
– την συνολική επιβάρυνση του καταναλωτή
– το δικαίωμα υπαναχώρησης
– σε ξεχωριστό έντυπο, υπόδειγμα δήλωσης υπαναχώρησης του καταναλωτή
– την δυνατότητα εξώδικης επίλυσης τυχόν διαφοράς του καταναλωτή με την επιχείρηση.

Αν αυτά τα στοιχεία δεν παρέχονται, τότε έχετε δικαίωμα να επικαλεστείτε την ακυρότητα της σύμβασης υπέρ σας.

 • Έχετε δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση εντός 30 ημερών αναίτια.
 • Επιπλέον, έχετε δικαίωμα να καταγγείλετε τη σύμβαση και μετά την παρέλευση των 30 ημερών. Στην περίπτωση αυτή ωστόσο υποχρεούστε να καταβάλετε το αντίτιμο των υπηρεσιών που σας έχουν παρασχεθεί. Επίσης οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να σας ζητήσουν αποζημίωση μέχρι 2,5% επί της αξίας του υπολοίπου ανεκτέλεστου προγράμματος, αλλά μόνο εφόσον αυτό προβλέπεται ρητά από την σύμβαση.
 • Προσοχή στις τυχόν παρεχόμενες εκπτώσεις. Ισχύουν και όταν υπαναχωρήσετε ή καταγγείλετε την σύμβαση. Απαγορεύεται οι επιχειρήσεις να επανακοστολογούν τις υπηρεσίες.
 • Έχετε δικαίωμα να αρνηθείτε την καταβολή προκαταβολής πάνω από το 2,5% του συμφωνηθέντος τιμήματος, εφόσον δεν έχετε ξεκινήσει την εκτέλεση των προγραμμάτων.
 • Όταν η πληρωμή του προγράμματος γίνεται με πίστωση (χρέωση πιστωτικής κάρτας) και θέλετε να υπαναχωρήσετε ή να καταγγείλετε τη σύμβαση, τότε μπορείτε να γνωστοποιήσετε εγγράφως την ενέργειά σας στην τράπεζα. Εκείνη οφείλει να διακόψει την είσπραξη υπόλοιπων οφειλών για υπηρεσίες που δεν σας παρασχέθηκαν. Οι μονάδες αδυνατίσματος και τα γυμναστήρια οφείλουν επίσης να ενημερώσουν τις τράπεζες και να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν εισπράξει.
 • Η επιστροφή των χρημάτων του καταναλωτή, λόγω υπαναχώρησης ή καταγγελίας της σύμβασης, τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τις τράπεζες, θα πρέπει να γίνεται μέσα 30 ημέρες.
 • Αν ένα κέντρο αισθητικής ή γυμναστήριο πτωχεύσει ή διακόψει το πρόγραμμά του, τότε μέσω της τράπεζας οφείλετε να καταβάλετε μόνο το τίμημα που αντιστοιχεί στις υπηρεσίες που σας παρασχέθηκαν μέχρι τον χρόνο κατά τον οποίο υπήρχε η δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών.

Η Υπουργική Απόφαση για τα κέντρα αδυνατίσματος και τα γυμναστήρια, θέτει τους όρους με τους οποίους θα πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις αυτές στις σχέσεις τους με τους καταναλωτές. Το βασικότερο όλων όμως, είναι ότι θέτει ξεκάθαρα το δικαίωμα των καταναλωτών να υπαναχωρούν ή να καταγγέλλουν τις συμβάσεις αυτές, δικαίωμα το οποίο μέχρι τώρα παρέχονταν κατά βούληση και μάλιστα με όρους δυσμενείς και αποτρεπτικούς για τον καταναλωτή.

Παραμένει φυσικά στην κρίση των καταναλωτών η επιλογή αξιόπιστων ινστιτούτων και γυμναστηρίων, αλλά και η επιμελής ανάγνωση των όρων των συμβάσεων που υπογράφουν.

Advertisements

Ιανουαρίου 24, 2008 - Posted by | 2008, ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ, Καταναλωτικά, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ | , , ,

3 Σχόλια »

 1. καλα κανετε και τα γραφετε αλλα τα ιστιτουτα αδυνατισματος καθως και οι πιστωτικες καρτες ειναι κυριως και πρωτιστως θεματα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και μετα απατης.

  Σχόλιο από suspect | Ιανουαρίου 25, 2008 | Απάντηση

 2. Συμφωνώ suspect ότι πρωτα απ΄όλα οι συμβάσεις με τα ινστιτούτα αδυνατίσματος είναι θέμα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, αλλά θέλω να επισημάνω και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΜARKETING των ινστιτούτων αδυνατίσματος. Έχετε βρεθεί ποτέ στην Ερμού να σας τραβολογάνε να σας ανεβάσουν για να σας δώσουν τάχα δώρο και μόλις ανεβείτε στο «μαγαζί» να σας λένε πόσο παχύς/ια είστε, για την κυτταρίτιδα την οποία θεωρούσατε ότι δεν έχετε ή τις ραγάδες σας;

  Σχόλιο από tatoo | Ιανουαρίου 25, 2008 | Απάντηση

 3. geia sas…. ekana tin eksetasi p eipan gia ton metavolismo kai m vrika oti exw teleio metavolismo alla den exei energopoiithei plirws … epsaksa kai vrika oti den sou kanoun tipota einai psemata… i vlakeia einai oti ypograpsa olografos to onoma m kai kati alla xartia p eixe to poso twn 531 euro entaksei den einai tragiko poso alla an den kanei tipota poios i logos? exw dwsei prokatavoli 20 euro omws!!sas parakalw peite mou an mporw na to spasw ayto! kai na min plirwsw to programma! eyxaristw!

  Σχόλιο από giota | Μαρτίου 12, 2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: