NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Το μποϋκοτάζ ήταν μόνο η αρχή!!! Έπεται και συνέχεια…

Το Νέο ΙNKA ευχαριστεί θερμά όλους τους Έλληνες που με απόλυτη συνείδηση δεν έκλεισαν τα μάτια στον παραλογισμό της ΔΕΗ αλλά το γενικό διακόπτη ως μία συμβολική πράξη που καταδεικνύει την αγανάκτηση όλων μας.

Τα e-mails, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που λάβαμε μέσω του blog μας αυτές τις μέρες ήταν δεκάδες χιλιάδες. Από την αρχή της προσπάθειας καταλάβαμε πως αυτή η κίνηση δεν θα ήταν περιορισμένης εμβέλειας αλλά θα είχε δύναμη και παλμό.

Δεν αιθεροβατούμε και δεν πιστέψαμε ότι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Πιστέψαμε όμως ότι θα μπορούσαμε να ενώσουμε την φωνή διαμαρτυρίας μας και να περάσουμε το μήνυμα στους έχοντες την εξουσία ότι εμείς οι καταναλωτές είμαστε η κινητήριος δύναμη της αγοράς. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσουμε να είμαστε έρμαια στις βουλήσεις διοικήσεων, επιχειρηματιών και όσων άλλων θέλουν να κερδοσκοπούν εις βάρος μας.

Η ανταπόκριση σας μας έδωσε δύναμη και κουράγιο για ακόμα μαζικότερες προσπάθειες και αντιδράσεις. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υπογραφές για την άσκηση συλλογικής αγωγής ενάντια στις άδικες και εξοντωτικές αυξήσεις που επέβαλε η ΔΕΗ στα τιμολόγια και της καταχρηστικής άσκησης εξουσίας που ασκεί. Και σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας.

Το μποϋκοτάζ ήταν μόνο η αρχή!!! Έπεται και συνέχεια….

karamitsakia.jpg

Advertisements

Δεκέμβριος 15, 2007 - Posted by | ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ, ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ | , , , , ,

11 Σχόλια »

 1. Συγχαρητήρια σε όλους όσους κατέβασαν τον διακόπτη! Μπράβο μας!

  Σχόλιο από cbad | Δεκέμβριος 15, 2007 | Απάντηση

 2. Μπράβο, έγινε η αρχή για πολλές τέτοιες και δυναμικότερες δράσεις!!!

  Σχόλιο από Fenia | Δεκέμβριος 15, 2007 | Απάντηση

 3. εγινε κατι πολυ ουσιαστικο.καλη συνεχεια

  Σχόλιο από Γιώργος | Δεκέμβριος 16, 2007 | Απάντηση

 4. ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;

  Φορολογήστε την εκκλησία!

  http://ermionh.blogspot.com

  Την ίδια ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι χάνουν κάθε δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση στην τρίτη τους ηλικία, το θρησκόληπτο Ελληνικό κράτος αυτοκτονεί οικονομικά χαρίζοντας σε ετήσια βάση 1 δισ. ευρώ στους βαθύπλουτους θεοκράτες και ΟΛΑ τα κόμματα κάνουν την πάπια και οι ηγεσίες τους φροντίζουν να δηλώνουν με κάθε τρόπο την υποταγή τους στο βυζαντινό παράσιτο, που εδώ και ενάμιση αιώνα (από την δεκαετία του 1840 που σήκωσε κεφάλι) κατατρώγειαπό μέσα τις σάρκες της Ελληνικής κοινωνίας. Έλληνα εργαζόμενε. Οι πολιτικές σου ηγεσίες ξεπουλάνε το μέλλον σου για να είναι αρεστοί στους θεοκράτες αφέντες τους και ήδη χαρίζουν κάθε χρόνο αυτάπου πάνε να αντλήσουν από εσένα, στύβοντας σαν λεμονόκουπα το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου. Ξύπνα και τιμώρησέ τους. Δείξε τους ότι δεν είσαι αποβλακωμένος οπαδός και υπήκοος. Πίεσε προς όλες τις κατευθύνσεις και ζήτα εδώ και τώρα:
  ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΚΡΑΤΕΣ!

  Σχόλιο από ERMIONH | Δεκέμβριος 16, 2007 | Απάντηση

 5. Ο αγώνας δεν σταματά εδώ, τώρα ξεκίνησε …
  Για λόγους ουσιαστικούς και προστασίας του περιβάλλοντος προτείνω να ορίσουμε μισή ώρα την εβδομάδα στην οποία θα κατεβάζουμε τον διακόπτη.
  Η μείωση της κατανάλωσης μειώνει τους ρύπους στο περιβάλλον.
  Η μείωση της κατανάλωσης ματαιώνει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Δ.Ε.Η. – ιδιωτικοποίησης του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της ενέργειας.
  Παρακαλώ να τοποθετηθείτε επί της προτάσεως.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 17, 2007 | Απάντηση

 6. Η συλλογική αγωγή ετοιμάζεται, σε λίγες μέρες θα κατατεθεί μαζί με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
  16 ενώσεις καταναλωτών θα την υπογράφουν, ας την στηρίξει και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 17, 2007 | Απάντηση

 7. Οι νεαρές καταναλώτριες της φωτογραφίας θα στηρίξουν τον αγώνα μας.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 17, 2007 | Απάντηση

 8. για τον δημητρη .

  θελω να το συζητησουμε.

  Σχόλιο από apostolis bloger | Δεκέμβριος 17, 2007 | Απάντηση

 9. Από το blog: http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

  Δ.Ε.Η. Α.Ε. : Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΤΟ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ , Η Ε.Ε. & ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.

  1. Η Δ.Ε.Η. , η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1950, για να λειτουργήσει «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής, η οποία μέσα από την εντατική εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων, να κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, στη φθηνότερη δυνατή τιμή . Το 1956 η Δ.Ε.Η. εξαγόρασε όλες τις ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας. Αποτέλεσε τον μοναδικό μονοπωλιακό και δημόσιο φορέα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Απολαμβάνοντας σειράς ειδικών νομικών προνομίων, αναπτύχθηκε και δημιούργησε το δίκτυο διανομής, το μοναδικό υπάρχον στην χώρα.
  Είναι σαφές ότι η δημιουργία, η ανάπτυξη, η ύπαρξη η ίδια της Δ.Ε.Η. οφείλεται αποκλειστικά στις θυσίες του ελληνικού λαού, καθώς από πουθενά άλλου δεν υπήρξε χρηματοδότηση της Δ.Ε.Η. . Είναι σαφές, γνωστό και αυτονόητο, το αναφέρω για να το συλλάβουμε και για να μην το λησμονούμε, κανείς άλλος δεν είναι ο δημιουργός της Δ.Ε.Η παρά μόνο ο Ελληνικός λαός.

  2. H ηλεκτρική ενέργεια: ένα βασικό βιοτικό αγαθό για τον άνθρωπο και για την οικονομία της χώρας. Δεν χωρεί πιστεύω ουδεμία διαφωνία, ούτε χρήζει ανάλυσης – επιχειρηματολογίας το γεγονός ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, την κεντρική μορφή ενέργειας για την ζωή του ανθρώπου και την λειτουργία της οικονομίας. Είναι σαφές ότι η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και η κάλυψη των βασικών – κυρίαρχων βιοτικών του αναγκών είναι άμεσα εξαρτημένη από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Το γεγονός αυτό εντάσσει το ηλεκτρικό ρεύμα, την ηλεκτρική ενέργεια στην σφαίρα των άμεσων βιοτικών ανθρώπινων και κοινωνικών αγαθών και εκ του λόγου αυτού πρέπει να τυγχάνει ειδικού καθεστώτος. Κατά την άποψή μου για τα αγαθά αυτά που εξυπηρετούν τέτοιες βασικές βιοτικές αναγκαιότητες η κερδώα εμπορική τους εκμετάλλευση πρέπει να μην υφίσταται και, εάν υφίσταται, να καταργηθεί. Μην ξεχνάμε πως ό,τι βρήκαν οι ιδιώτες, κατά την μετοχοποίηση της Δ.Ε.Η., την 1/1/2001, ήταν περιουσία και θυσία γενεών Ελλήνων. Τούτο αποτελεί σαφή πολιτική μου θέση, χωρίς περιθώρια παρερμηνείας καθώς δεν μπορεί η κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών του ανθρώπου και πολύ περισσότερου του ηλεκτρικού ρεύματος που αποτελούσε δημόσια περιουσία, να αποτελεί αντικείμενο κέρδους και κερδοσκοπίας.

  3. Οι εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Επιχειρήσεων, θα προσέθετα εγώ) και η ολιγοψυχία των σοσιαλδημοκρατικών ευρωπαϊκών κομμάτων (μαζί με την δεδομένη θέση των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων), μετέβαλλε την Δ.Ε.Η. σε ανώνυμη κερδοσκοπική εταιρεία. Πρόκειται για την αποθέωση της ιδιωτικοποίησης, πρόκειται για την απόλυτη πολιτική και κοινωνική ύβρη, ως αυτή σηματοδοτείται από την καταπάτηση κάθε μέτρου. Μία δημόσια επιχείρηση παραγωγής ενέργειας που δημιουργήθηκε με θυσίες δεκαετιών όλων των Ελλήνων, μετατράπηκε «εν μία νυκτί» σε ανώνυμη κερδοσκοπική εταιρεία. Το ίδιο το αγαθό μεταβλήθηκε σε προϊόν εκμετάλλευσης.
  Θεωρητικά και κατά τους υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης της Δ.Ε.Η., η κίνηση αυτή θα προκαλούσε την εισροή κεφαλαίων προκειμένου να γίνουν επενδύσεις από την Δ.Ε.Η., στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, ιδιαίτερα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) μη εχθρικών προς το περιβάλλον. Εκτοτε, εάν είδατε εσείς κάποια σημαντική κίνηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στον τομέα αυτό θα σας καλούσα να μου το ανακοινώσετε, διότι εγώ έχω την αντίθετη πληροφόρηση. Η Δ.Ε.Η. Α.Ε. απείχε συστηματικά και σκόπιμα, υπέρ των ιδιωτών, από την δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. . Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, που δεν αποτελεί αποτέλεσμα οικονομικής αδυναμίας, αλλά σκόπιμης πολιτικής απόφασης.

  4. Το δημόσιο στις μέρες μας, διαχειριζόμενο δικά μας χρήματα, όταν έχει σκοπό να μεταβιβάσει κάτι σε ιδιώτες συνήθως το πουλάει φθηνά, το ξεπουλάει (δείτε το παράδειγμα του «κολοσσού» Ο.Τ.Ε.). Όταν θέλει να αγοράσει, το αγοράζει στο θεωρητικό μέγιστο της αξίας του ή και πέραν αυτής (δείτε Γερμανός Α.Ε.). Δεν θα εισέλθω σε πικρόχολα πολιτικά σχόλια που θίγουν πρόσωπα, όχι γιατί δεν πιστεύω σε αυτά (το αντίθετο), αλλά γιατί δεν θέλω να εισέλθω σε ένα κυκεώνα αντεγκλήσεων περί της τιμιότητας των σύγχρονων πολιτικών. Η πορεία της Δ.Ε.Η. που από έντονα κερδοφόρος «μετατράπηκε» ξαφνικά από το 2005 σε έντονα ζημιογόνο αποδεικνύει του λόγου μου το αληθές. Αυτά τα φαινόμενα σε μονοπωλιακώς δραστηριοποιούμενες επιχειρήσεις δεν είναι δυνατά, ούτε πιστευτά για τον ελάχιστο χρόνο στον οποίο συντελέστηκαν. Ακόμα και ανικανότητα των διοικούντων να υφίσταται, το είδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν μπορεί να αιτιολογήσει το «δραματικό» αποτέλεσμα, ούτε στο ελάχιστο.

  5. Που αποσκοπούν οι πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η.
  Η αιτιολογία της σειράς των αυξήσεων είναι σαφής και προκύπτει από τις ίδιες τις ανακοινώσεις της Δ.Ε.Η. . Σκοπός των αυξήσεων είναι να καταστήσει το παραγόμενο και εμπορευόμενο προϊόν έντονα κερδοφόρο, ώστε να εισέλθουν στον τομέα της παραγωγής (πιθανόν μελλοντικά και της εμπορίας ) ιδιώτες, αφού η τιμή πώλησης της παραγόμενης από τους ιδιώτες ηλεκτρικής ενέργειας είναι άμεσα συναρτόμενη με την τιμή εμπορίας – πώλησης στους καταναλωτές. Αυτό που έφτασε στα αυτιά μου, από γνώστες εκ των έσω, είναι ότι ο στόχος είναι η αύξηση της τιμής, κατά 50 % μέχρι τέλους του 2008 (σε σχέση με την προ της τελευταίας αυξήσεως τιμή). Ποιοι είναι οι κερδοσκόποι: οι γνωστές μεγάλες ιδιωτικές αλλοδαπές και εγχώριες επιχειρήσεις. Ποιο είναι το κράτος των Ελλήνων ; αυτό προσθέστε το μόνοι σας.

  6. Τα προσχήματα
  To 1ο πρόσχημα για την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν αυτό της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Επισημαίνω ότι η πατρότητα του αιτήματος για αύξηση ανήκει στην ίδια την κυβέρνηση και όχι στην διορισθείσα διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε.. Όμως, η Δ.Ε.Η. παράγει ηλεκτρική ενέργεια από πετρέλαιο μόνο σε ποσοστό περίπου 10% της συνολικής παραγωγής. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η μέση ετήσια αύξηση της τιμής του πετρελαίου σε σχέση με το Ευρώ ήταν 6,5 % θα δικαιολογούσε μία αύξηση της τάξεως του 1%. Καταρρέει λοιπόν το ψευδο-επιχείρημα και καταδεικνύεται ο προσχηματικός του χαρακτήρας. Η ίδια η ρήτρα πετρελαίου, την οποία ενέκρινε ο κ. υπουργός ανάπτυξης είναι από μόνη της έκνομη, καθώς προβλέπει μόνο σταθερότητα και αύξηση, χωρίς να προβλέπει την μείωση της τιμής σε περίπτωση πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
  Το 2ο πρόσχημα είναι η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον Α.Π.Ε. . Μα η ενέργεια από Α.Π.Ε. είναι κατά βάση δωρεάν, δεν προϋποθέτει την ανάλωση, αλλά παρέχεται από τα φυσικά φαινόμενα. Επίσης, η Δ.Ε.Η. Α.Ε. επιδεικτικά απείχε από την δημιουργία μονάδων παραγωγής από Α.Π.Ε. από την μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίησή της και ένθεν. Τι επικαλείται σήμερα ; το κέρδος των ιδιωτών έναντι όλων ημών των καταναλωτών ; Αρα η Δ.Ε.Η., εάν εξακολουθούσε να εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον ή ήθελε να το εξυπηρετήσει, ακόμα και με την οικολογική του χροιά για την οποία ουδόλως κόπτεται επί τόσα έτη, έπρεπε 1η και κυρίαρχα να αναπτύξει περαιτέρω μονάδες Α.Π.Ε. και όχι να αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
  Το 3ο πρόσχημα είναι αυτό που στηρίζεται στην μείωση της τιμής για τους καταναλωτές, λόγω της ιδιωτικοποίησης και του «ανταγωνισμού». Η τακτική είναι απλή : ο δημόσιος φορέας αυξάνει υπέρογκα την τιμή και παρέχει κακές υπηρεσίες, εισέρχεται ο ιδιωτικός να λάβει μέρος στην κερδοσκοπία, αποτέλεσμα: ελάχιστη μείωση της τιμής σε σχέση με την υπέρογκη, αγιοποίηση του ιδιωτικού φορέα και μεγάλα κέρδη για τους ιδιώτες. Τούτο γιατί η τιμή ποτέ δεν εξετάζεται από την άποψη του πραγματικού κόστους του παρεχόμενου αγαθού, αλλά μόνο συγκριτικά χρονικά. Εν ολίγοις, όλοι διαπιστώνουν μείωση τιμής, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με βάση το κόστος παραγωγής πρόκειται για καταχρηστική και παράνομη κερδοσκοπία. Στην περίπτωση της Δ.Ε.Η. το νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο και περιμένει τους ιδιώτες παρόχους. Το μοντέλο Ο.Τ.Ε. θα εφαρμοστεί και πάλι και, εάν πιστεύετε, ότι υπάρχει μείωση της τιμής και όχι κερδοσκοπία, σκεφτείτε πόσο συμφέρουσα και κερδοφόρος είναι η «επένδυση», ώστε να συνωστίζονται δεκάδες εταιρείες για να «επενδύσουν».

  7. Τα προνόμια : Η απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

  Δεν γνωρίζω εάν το έχετε αντιληφθεί, αλλά τα προνόμια της Δ.Ε.Η. Α..Ε. στην χρήση της δημόσιας περιουσίας εξακολουθούν να ισχύουν. Η χρήση των δημόσιων ορυχείων, των κοινόχρηστων υδάτων, οι «δουλείες» για την διέλευση του δικτύου κλπ. εξακολουθούν να υφίστανται. Οι ιδιώτες μέτοχοι της Δ.Ε.Η. Α.Ε. αποκερδαίνουν τεράστια χρηματικά ποσά από την άνευ ανταλλάγματος χρήση των δημόσιων και κοινόχρηστων πόρων. Η Δ.Ε.Η. Α.Ε. είναι δημόσια μόνο όταν πρόκειται να ευνοήσει τους μετόχους της, και, εάν για το κρατικό 51% αυτό είναι θεμιτό, για το ιδιωτικό 49% τούτο αποτελεί απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού στον οποίο ανήκουν τα ανωτέρω αγαθά.

  8. Κάποιες λύσεις – προτάσεις
  Πέρα από τις χιλιοειπωμένες λύσεις, πέρα από τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός επενδύοντας ακόμα και στην λύση τους, πρέπει να δούμε κάποιες άλλες λύσεις στο θέμα της Δ.Ε.Η. .
  Το 1ο και κεφαλαιώδες ως πολιτική θέση είναι η αποεμπορευματικοποίηση του βιοτικού κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε αγαθό που έχει βασικό βιοτικό προορισμό πρέπει να ανήκει στην κοινωνία και να μην έχει εμπορικό προσανατολισμό. Πρέπει να πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα όσο κοστίζει και, εάν θέλουμε νέες επενδύσεις, να αποφασίζουμε ως κοινωνία από κοινού, δημοκρατικά, για την σκοπιμότητα και την καταβολή του κόστους.
  Πέρα από την μάχη για την ακύρωση των αυξήσεων και ρητρών, είναι αναγκαίο να καταλάβουμε ότι την τιμή και την χρεία της ιδιωτικοποίησης την διαμορφώνει κατά το κλασσικό μοντέλο και ένας άλλος παράγων : η ζήτηση. Πέρα από τις οικολογικές ανησυχίες όλων, που αποτελούν αναγκαιότητα για ολόκληρο τον πλανήτη, θα ζητούσα σθεναρή και αποφασιστική μείωση της κατανάλωσης, από όλους μας και συνέχισης του μποϊκοτάζ, σε δεδομένη ημέρα της εβδομάδας και επί δεδομένη ώρα (1/2 ώρα π.χ.) προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση και η ζήτηση του προϊόντος – αγαθού. Είναι απλό, συμβολικό, μα και ιδιαίτερα ουσιαστικό συνάμα .
  Πέραν τούτων και τελειώνοντας, θα πρέπει ο καθένας μας να αναζητήσει την ενεργειακή του αυτονομία. Θα πρέπει να πιέσουμε για την δημιουργία και συμφέρουσα οικονομικά εγκατάσταση οικιακών Α.Π.Ε. που θα μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, στην μείωση των ρύπων και στην μείωση της ζήτησης εμπορεύσιμου ηλεκτρικού ρεύματος. Η αυτονομία ελευθερώνει τον άνθρωπο από τις εξαρτήσεις.

  1. Η έκφραση ανήκει στον δικτυακό τόπο της Δ.Ε.Η.
  2. Είναι το λιγότερο δεικτικό ουσιαστικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω
  3. Η χρήση μη ενεργοβόρων συσκευών, τα μη ενεργοβόρα κτήρια, η αποφυγή σπατάλης αποτελούν μερικές μεθόδους.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 17, 2007 | Απάντηση

 10. @ ERMIONH

  Αγαπητέ κύριε /κυρία το μύνημά σας είναι εκτός θέματος.

  Πέραν τούτου το παρόν ιστολόγιο έχει άλλο σκοπό κατά συνέπεια θα πρέπει να βρείτε άλλους τόπους για να ξοδέψετε την χολή σας.

  Σχόλιο από swingsultans | Δεκέμβριος 18, 2007 | Απάντηση

 11. Υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη συμμετοχή των πολιτών στο μποϋκοτάζ;

  Σχόλιο από zizugataki | Δεκέμβριος 18, 2007 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: