NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Κατεβάστε το διακόπτη – Σταματήστε την κλιματική αλλαγή

climatechange.jpg stopdeh.jpg

8 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο αγώνας του Νέου ΙΝΚΑ είναι συνεχής σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Για το λόγο αυτό, το Νέο ΙΝΚΑ θα δώσει το παρόν και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 8 Δεκέμβρη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κλιματικής αλλαγής που έχει ορισθεί για αύριο 8 Δεκεμβρίου είναι πολλές. Στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 μμ στο Σύνταγμα, θα συμμετάσχουν μέλη από 46 κινήσεις πολιτών απ΄ όλη τη χώρα, 12 φορείς επιστημονικών κλάδων, μέλη από 9 μη κυβερνητικές οργανώσεις και μέλη από 23 αυτοδιοικητικά σχήματα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται στο Μπαλί οι εργασίες της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, με τη συμμετοχή 108 χωρών.

Οι πολίτες ευαισθητοποιούνται αλλά η Ελλάδα πήγε χωρίς προτάσεις στο Μπαλί.

Γυμνή από τις γνώσεις και την εμπειρία της επιστημονικής κοινότητας και χωρίς κανέναν ιδιαίτερο ζήλο να συνδιαμορφώσει με οικολογικές οργανώσεις μία κοινή περιβαλλοντική ατζέντα, ταξίδεψε για το Μπαλί η ελληνική αντιπροσωπεία.

Αποτελούμενη από 3 στελέχη και τον υφυπουργό (από Δευτέρα) ΠΕΧΩΔΕ καθώς και από 6 υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΞ (ανάμεσά τους ο πρέσβης στην Ινδονησία, ένας σύμβουλος και μία γραμματέας) η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρακολουθήσει τη διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές, χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.

Τρεις μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και με κάθε βροχερό διήμερο να απειλεί με πλημμύρες δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, η σύνθεση της ελληνικής αποστολής ελάχιστα έδειξε να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης..

«Αν κάποιος βρει τις θέσεις της χώρας μας για την κλιματική αλλαγή, παρακαλείται να τις αποστείλει στο Μπαλί της Ινδονησίας», ήταν η αντίδραση της WWF. «Αρνήθηκαν κατ’ εξακολούθηση να μας παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Δεν ξέρουμε τι θα συζητήσουν και αγνοούμε κατά πόσον υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις», σχολιάζει ο υπεύθυνος δράσεων του ελληνικού τμήματος του WWF, κ. Αχιλλέας Πληθάρας.

Εν τω μεταξύ, το ΥΠΕΧΩΔΕ απάντησε εκ νέου για την χαμηλού επιπέδου επιστημονική εκπροσώπηση στη Διεθνή Διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές στο Μπαλί, την οποία έχουν καταγγείλει οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, πως «το υπουργείο Εξωτερικών ήταν αρμόδιο για την έγκαιρη υποβολή των σχετικών διαπιστεύσεων στη Γραμματεία της Συνδιάσκεψης στο Μπαλί. Το Υπουργείο Εξωτερικών καθυστέρησε να υποβάλει τις σχετικές διαπιστεύσεις, όπως το ίδιο αναγνωρίζει με χθεσινή του ανακοίνωση».

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Για να κλείνει το θέμα της εκπροσώπησης του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Μπαλί και για όσους δεν κατάλαβαν ή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν την χθεσινή μας ανακοίνωση, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε εγκαίρως ενημερώσει από τις 23 Νοεμβρίου το Υπουργείο Εξωτερικών για την ακριβή σύνθεση της τετραμελούς αποστολής του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Μπαλί. Το Υπουργείο Εξωτερικών ήταν αρμόδιο για την έγκαιρη υποβολή των σχετικών διαπιστεύσεων στη Γραμματεία της Συνδιάσκεψης στο Μπαλί. Το Υπουργείο Εξωτερικών καθυστέρησε να υποβάλει τις σχετικές διαπιστεύσεις, όπως το ίδιο αναγνωρίζει με χθεσινή του ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα αναφέρει ότι διερευνώνται αρμοδίως οι αιτίες της καθυστέρησης.

2. Σε ό,τι αφορά τις θέσεις της Ελλάδας για το θέμα της κλιματικής αλλαγής επισημαίνουμε ότι αυτές είναι γνωστές και επαναλαμβάνουμε αυτό που αναφέραμε και χθες, ότι δηλαδή τις θέσεις της χώρας μας καθορίζουν τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις του πρόσφατου Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. για την κλιματική αλλαγή.

Εάν η ποσοτική εκπροσώπηση είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος μιας χώρας για τη συγκεκριμένη διάσκεψη, τότε η Ελλάδα είναι από τις πλέον αδιάφορες ανάμεσα στις 191 συμμετέχουσες. Δεκαεννέα άτομα έστειλε η Αγκόλα, 31 η Αυστρία και 45 η ισοπληθής Πορτογαλία. Ακόμη και το Βατικανό συμπεριέλαβε μεν στην αποστολή του κάποιον νούντσιο του Πάπα, φρόντισε όμως να συμπεριλάβει σε αυτή και τρεις επιστήμονες από τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

7 Δεκεμβρίου, 2007 - Posted by | ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | , , , , , ,

3 Σχόλια »

  1. Η ΕΛΛΑΣ δεν έχει πρόβλημα με την κλιματική αλλαγή
    Η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να έχει …

    Σχόλιο από dimkaramitsas | 7 Δεκεμβρίου, 2007 | Απάντηση

  2. Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την προτωβουλία. Δυστηχώς όμως για να απαλλαγούμε απο το καθεστώς ομηρίας της Δ.Ε.Η. πρέπει να ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΜΟΝΩΠΟΛΕΙΟ ΤΗΣ! Γιατί κύριοι απαγορεύεται να πωλείται ρεύμα απο εγκαταστάσεις ήπιων μορφών ενέργεια π.χ σε ενα μικρό οικισμό?
    Οπως ακριβώς έγινε με τον Ο.Τ.Ε.
    Για φανταστείτε να θα σας παίρνει τηλ. η Δ.Ε.Η για να διαφημίσει τις τιμές της όπως κάνει ο Ο.Τ.Ε!
    Ενώ τώρα το παίζει αποφασίζουμε και διατάσουμε! Κάτι δημόσιοι υπάλληλοι που αμοίβονται με παχουλούς μισθούς και μας απειλούν κι όλας! Ας βγουν λοιπόν στον ιδιωτικό τομέα να δουν πως βγαίνουν τα λεφτά!

    Σχόλιο από morpheas | 7 Δεκεμβρίου, 2007 | Απάντηση

  3. Μορφέα γειά σου
    Η ΔΕΗ φτιάχτηκε με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δεν πρέπει να την παραχωρήσουμε σε ιδιώτες. Πρέπει να απαιτήσουμε να ανήκει σε όλους μας, να είναι δική μας περιουσία και να μπορούμε να την ελέγχουμε, να επιβάλλουμε να μην απέχει υπέρ των ιδιωτών από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
    Προτείνω: αντί για αύξηση να πληρώσουμε μια εφ άπαξ εισφορά και η ΔΕΗ να μας στείλει τις αντίστοιχες μετοχές της.
    Προτείνω επίσης: να απαιτήσουμε την δημιουργία ενός συστήματος Α.Π.Ε. οικιακής εγκατάστασης για να βοηθήσουμε στο θέμα του περιβάλλοντος.

    Σχόλιο από dimkaramitsas | 8 Δεκεμβρίου, 2007 | Απάντηση


Σχολιάστε