NEO INKA – ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ!!!

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΔΕΗ – Δυνάμωσε το!!!-

THUNDERTHUNDERc123.gif 14 ημέρες έμειναν …..για το μποϋκοτάζ

Στις 15 Δεκεμβρίου στις 12:00

κατεβάζουμε το γενικό διακόπτη για 15 λεπτά

Ας δούμε τι λέει η Ρ.Α.Ε στην ιστοσελίδα της …..

Από την ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με το ρόλο της ΡΑΕ στα πλαίσια της Ενεργειακής Πολιτικής

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ…………….

Στα πλαίσια αυτά η συμβολή της ΡΑΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική:

 

· Τελικός σκοπός της ΡΑΕ είναι η προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή ενέργειας (ιδιώτη και επιχείρησης) και του δημοσίου συμφέροντος (περιφέρειες, αξιοπιστία τροφοδοσίας, περιβάλλον, ποιότητα υπηρεσιών)

 

· Για την επίτευξη αυτού του σκοπού η ΡΑΕ φροντίζει

τον υγιή ανταγωνισμό των προμηθευτών ενέργειας

και την οργάνωση της αγοράς με τρόπο συμβατό με τους στρατηγικούς στόχους της ανάπτυξης (νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, νέες τεχνολογίες, επέκταση των αγορών στην ευρύτερη περιοχή μας και την ΕΕ, μείωση του κόστους, υγιής χρηματοδότηση)

 

· Στα πλαίσια αυτά η ΡΑΕ σαν ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει πολλαπλούς ρόλους:

 • γνωμοδοτεί, εισηγείται μέτρα,
 • ελέγχει την αγορά, τον ανταγωνισμό και τις τιμές

 • προσέχει για τον καταναλωτή, το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον
 • επιβλέπει τη λειτουργία των συστημάτων προμήθειας ενέργειας
 • πληροφορεί, αναλύει την πολιτική και στρατηγική στην ενέργεια, αναπτύσσει διάλογο
 • εισηγείται και παρακολουθεί τις κανονιστικές διατάξεις και αδειοδοτήσεις
 • καλλιεργεί διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες. ΄

Είδατε προστασία που παρέχει η ΡΑΕ στους καταναλωτές ως εποπτεύουσα αρχή στο χώρο της ενέργειας ;

 

΄΄ο Ευρών΄΄

Advertisements

Δεκέμβριος 1, 2007 - Posted by | ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ, ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΟΡΓΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ | , , , ,

18 Σχόλια »

 1. ok, να το κάνουμε. Το αποτέλεσμα ποιό θα είναι όμως; Θα σου πω εγώ. κανένα. επιτέλους οι διαμαρτυρίες ας ξεφύγουν από το φλώρικο τρόπο σκέψης. Χεστικε η ΔΕΗ στο σαλόνι αν κατεβάσουμε τους διακόπτες. Το ίδιο και το κράτος. Αν η αντίδραση δε μαζικοποιηθεί, σε μεγάλους αριθμούς και σε δυναμικούς ρυθμούς (όχι από το σπίτι και τον τριμένο πια καναπέ), ό,τιδήποτε κάνουμε είναι για να περνάει η ώρα… Συγνώμη, αν στη χαλάω, αλλά έτσι είναι… Επίσης πρέπει να ξέρεις (ήδη) πως η μεγάλη μάζα του πληθυσμού δε νοιάζεται για τίποτα. Αυτό τα λέει όλα.

  Σχόλιο από Κάγγελος | Δεκέμβριος 2, 2007 | Απάντηση

 2. Επιτέλους μια μικρή κίνηση με μεγάλη σημασία.

  Η πρόταση του νέου ΙΝΚΑ για το κατέβασμα του διακόπτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος την 15-12-2007 στις 12 το μεσημέρι για 15 λεπτά, να είναι μια μικρή αντίδραση αντίστασης, αλλά η σημασία που θα έχει , αν όλοι οι καταναλωτές την εφαρμόσουμε, είναι μεγάλη γιατί η Κοινωνία των Πολιτών βρίσκει έναν οργανωμένο φορέα ( όποιου μεγέθους και αν είναι αυτός ) να παρακινεί και να μαζικοποιεί όλους εμάς θεωρούμε τους εαυτούς μας αδύναμους απέναντι στην Εξουσία και την Αγορά και μακάρι η πρόταση αυτή να έχει ικανοποιητική ανταπόκριση για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι ενώ είμαστε η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη , επειδή όμως είμαστε ανοργάνωτη , αγόμαστε και φερόμαστε κατά το δοκούν από κάθε εξουσία. Θέλω να πιστεύω ότι με την κίνηση αυτή για τις αυξήσεις της Δ.Ε.Η., αρχίζει μια νέα εποχή πατριωτισμού , όπως λέει και ο πρωθυπουργός, μια εποχή αντίστασης για κάθε κυβερνητική και επιχειρηματική ανικανότητα , που η άρχουσα τάξη θέλει να την πληρώνει ό Λαός.
  Επαναλαμβάνω ότι θέλω να πιστεύω ότι αυτή η πρόταση του νέου ΙΝΚΑ θα έχει την καθολική ανταπόκριση από τους Έλληνες Καταναλωτές και να γίνει η αρχή και για άλλες τέτοιες Δράσεις που θα δώσουν να καταλάβουν οι πολιτικοί και οικονομικοί κρατούντες , ότι δεν είναι μόνοι αυτοί που ενδιαφέρονται για τα δικά μας συμφέροντα.
  Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και άλλους αγώνες αύριο με αδικαιολόγητες αυξήσεις στην τιμή του νερού, των δημοτικών τελών , των εισιτηρίων σε όλα τα μέσα μεταφοράς και ότι η ακρίβεια δεν έχει πάτο και που δεν τιθασεύετε με συμφωνίες κυρίων ( ποιών κυρίων????? ).
  Η πρόταση αυτή δεν υπόθεση μόνο του νέου ΙΝΚΑ αλλά είναι υπόθεση όλων μας .

  Σχόλιο από nikosthess | Δεκέμβριος 2, 2007 | Απάντηση

 3. ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας , απαρτίζετε από στελέχη της Εξουσίας και της Αγοράς χωρίς βέβαια να έχει ενοχλητικούς κοινωνικούς εταίρους ( όχι όμως προσκειμένους στο σύστημα του βολέματος ), είναι ένας επιπλέον μοχλός πίεσης που οι τιμές των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. να καθορίζονται από την Αγορά και όχι μόνο από υπουργικές αποφάσεις που τις γνωματεύσεις της είναι το φύλλο συκής που καλύπτει το μέγεθος της διαπλοκής Εξουσίας και Χρήματος.
  Αλήθεια η Ρ.Α.Ε. , δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει την μελέτη της Booz Allen Hamilton η οποία έγινε μετά από παραγγελία της Δ.Ε.Η. στον διεθνή αυτόν οίκο ? Αυτή είναι μια απάντηση που οφείλει να δώσει η Ρ.Α.Ε. που έχει ως στόχο της την προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας. Περιμένουμε την απάντησή της για να κρίνουμε κατά πόσο είναι Ανεξάρτητη Αρχή , τόσο ανεξάρτητη που βγάζει αποφάσεις συνεμορφούμενες με τας υποδείξεις !!!!!!!

  Σχόλιο από nikosthess | Δεκέμβριος 2, 2007 | Απάντηση

 4. Συμφωνώ με τον Κάγγελος!
  15 λεπτά και Σαββάτο μεσημερι;
  Γιατί να μην το κάνουμε καθημερινά για μισή ώρα το βράδυ.

  Κάγγελος η τσέπη μας νοιάζει ΟΛΟΥΣ! Θα έρθει και άλλη αύξηση τον Ιούνη…

  Σχόλιο από hliaxtina | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 5. η ενεργεια σας ειναι πολυ σωστη . εγω τον διακοπτη θα τον κατεβασω σιγουρα .

  συνεχιστε ετσι . ειναι πολυ καλη η δουλεια σας .

  Σχόλιο από μισθος 685 | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 6. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ Μ’ ΑΥΤΑ:

  Η ΔΕΗ ΑΕ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ).
  ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΗΠΙΑΤΕ ΠΑΛΙ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
  ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.
  ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ) …

  Σχόλιο από Dimitris | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 7. στον δημητρη με αγαπη.

  εχεις ακουσει ποτε για αυξησεις μετοχικου κεφαλαιου ;

  εαν οχι ρωτα τον ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ που εχει μετοχες και κερδιζει απο την υπεραξια τους.

  σαν αυτες που εκαναν προσφατα οπως .πειραιως , εθνικη , κ.α ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ

  εγω σιγουρα θα κατεβασω τον διακοπτη για ενα και μονο λογο γιατι πιστευω οτι δεν εχω τιποτα να χασω.

  το μονο σιγουρο ειναι οτι κερδιζω σαν ενεργος πολιτης που εχει μισθο 685 , εαν αυτο σου λεει κατι.

  οσο για τους πιθηκανθρωπους ελα να μας γνωρισεις ολουσ εμας που τρεχουμε με 2 δουλειεσς για να τα βγαλουμε περα.

  οπως καταλαβαινεις για μας η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.

  Σχόλιο από μισθος 685 | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 8. Δεν τη βρίσκουμε με αυτά Dimitris.
  Προσπαθούμε με τα μέσα (αυτά τα λίγα) που διαθέτουμε να παλέψουμε για κάτι καλύτερο
  ή έστω να σταματήσουμε το χειρότερο.
  Στην Αγγλία κάποτε , αν θυμάσαι, ακρίβυναν το κρέας.
  Για μια εβδομάδα κανείς δεν αγόρασε.
  Οι τιμές έπεσαν αμέσως.
  Εκεί βλέπεις δεν υπήρχαν πιθηκάνθρωποι….

  Σχόλιο από annamaria | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 9. Να μην τους πληρώσετε όταν πρέπει. Έτσι θα πονέσουν και ας μείνουμε χωρίς ρεύμα για 3 μέρες. Ας περάσει ένας μήνας χωρίς ρευστό να μπει στο ταμείο και να δούμε μετά που θα πάει η μετοχή και πώς θα πληρώσουν τους μισθούς τους τα στελέχη.

  Σχόλιο από alex | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 10. egw ena de katalaiabainw…ok th suskeush pou 8a anabes stis 12.15 8a thn anapseis tleika stis 12.30 px…opote…ti allaxe gia th deh? pali gia to idio pragma de 8a xrew8eis? ektos kai an mporei kaneis na demseutei oti pote xana de 8a anapsei tv h upologisth ktl….kamia agwgh mono 8a mporouse na otus kanei na kolwsoun ligo…kai akoma kalutera sthn eurwpaikh enwsh oxi sta ellhnika dikasthria… aki epiehs…rae kai a8anasopoulos apo to idio afentiko einai diorismenoi…opote tis akribws upoti8etai oti kanei h rae? mhpws kai edw prpeei na zhthsoume apo eurwph na mas kanei nta giati monoi mas de ta katafernoume telika???

  Σχόλιο από qq | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 11. O Δημήτρης φαίνεται ότι έχει αναλάβει την γαλάζια υπεράσπιση της ΔΕΗ. Ο Δημήτρης φαίνεται ότι ανήκει σε εκείνους τους ανθρώπους για τους οποίους το κομματικό συμφέρον είναι ανώτερο από το κοινωνικό καθήκον.
  Εάν ο Δημήτρης θεωρεί (αβασίμως) επιβεβλημένη την αύξηση του της τιμής ενός βασικού βιωτικού αγαθού όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα θα πρέπει να πάει στον υπουργό του κ. Αλογοσκουφάκια και να του πει εκείνο το 3,5 % αύξηση στους μισθούς να το κάνει 13,5 % (τουλάχιστον).
  Στο κάτω – κάτω η ΔΕΗ είναι Α.Ε. και μάλιστα μονοπώλιο, ας χρεωθεί λοιπόν και αυτή τους κλυδωνισμούς του συστήματος και όχι να τους χρεώνει στους πελάτες της επιβάλλοντας τεράστιες αυξήσεις.
  Θα έπρεπε η ΔΕΗ να έχει την πρόληψη να μην βασίζεται στο πετρέλαιο (που δεν βασίζεται στην πραγματικότητα) αλλά να έχει προχωρήσει σε περαιτέρω παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες (αυτά στην Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας).
  Βεβαίως αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις καθώς η ΔΕΗ φροντίζει για τους ιδιώτες φίλους της …
  Αυτά Δήμήτρη από έναν άλλο Δημήτρη

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 12. Η Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας και τότε θα αρχίσουν και τα γέλια … .

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 13. Το κλεισιμο του διακόπτη είναι για μας συμβολικό, είναι η απαρχή ενός κινήματος, είναι η ευκαιρία να βρεθούμε, να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε σιγά – σιγά σε μεγάλους αποφασιστικούς αριθμούς. Οποιος θέλει να είναι ενήμερος για τις επόμενες κινήσεις ας στέλνει ένα e-mail στο inka@newinka.gr για να μπορεί να ειδοποιείται για κάθε κίνηση.

  Σχόλιο από dimkaramitsas | Δεκέμβριος 3, 2007 | Απάντηση

 14. @dimkaramitsas

  Ο Δημήτρης εκτός από αστοιχείωτος είναι και κακοαναθρεμένος δυστυχώς…

  Σχόλιο από swingsultans | Δεκέμβριος 5, 2007 | Απάντηση

 15. Εγώ θα το κάνω, αλλά για μένα είναι άλλο πράγμα ποιο σημαντικό. Γιατί διαμαρτύρεται ο κόσμος για τις αυξήσεις; Γιατί τον τσούζει. Και ως τώρα πάλι τον έτσουζε, απλά η τελευταία σφαλιάρα τον ξύπνησε και τσούζει ξύπνιος. Αφού ξύπνημε λοιπόν ας πιάσουμε όλοι να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος γενικά. Και λιγότερο θα τσούζει η ΔΕΗ κάνει δε κάνει αύξηση και το περιβάλλον σώζουμε λιγάκι. Άντε.. γιατί κανά φως δε σκέφτεται κανείς να το σβήνει…

  Σχόλιο από Alexis | Δεκέμβριος 5, 2007 | Απάντηση

 16. καντε το στις 15.00 να μπορουμε να σημετασχουμε κ μεις οι κατασηματαρχες!!!

  Σχόλιο από eimei | Δεκέμβριος 7, 2007 | Απάντηση

 17. Καλά αν είναι θα χρησιμοποιώ μόνο τo http://www.kleemann.gr/ασανσέρ για τους πελάτες!Έτσι κι αλλιώς το έχουν παρακάνει με τα τιμολόγια

  Σχόλιο από Νικο; Παπακώστας | Ιουνίου 8, 2009 | Απάντηση

 18. Hehe am I literally the only comment to this amazing writing?!

  Σχόλιο από Wilson Bonner | Μαΐου 27, 2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: